Bugün 09 Mayıs 2024 Perşembe
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2395.162
    %0.06
  • Dolar
    32.2695
    %0.19
  • Euro
    34.6233
    %0.64
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Alman turizmcilere Alanya turu
12 Ağustos 2017 Cumartesi 16:13

Alman turizmcilere Alanya turu

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'ne gelen Alman turizm acentelerinin temsilcileri ilçe protokolü eşliğinde tarihi ve ören yerlerini gezdi.

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'ne gelen Alman turizm acentelerinin temsilcileri ilçe protokolü eşliğinde tarihi ve ören yerlerini gezdi.

Alman turizm acentelerinin temsilcileri turizmci Hüseyin Baraner'in organize ettiği etkenlik kapsamında Alanya'yı gezdi. Programda Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan vekili ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim ile Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili'nin yanı sıra Almanya'nın en önemli tur operatörlerinden Kleine Reisewelt GmbH'nin sahibi Laura Frauenrath, JLS Touristik GdbR sahibi Arno Krisp, Reisebüro Traeger sahibi Marlies Traeger, Hemminger Reisebüro GmbH sahibi Susanne Schmettkordt, Schwanke Reisen sahibi Patricia Schwanke-Kech ile çok sayıda tur operatörü yöneticisinden oluşan toplam 43 Alman tur operatörü temsilcisi yer aldı. Gezi programında Alman heyet ilk olarak Damlataş Mağarası'nı gezdi. Heyetin ikinci durağı Alanya Teleferik oldu. Heyet üyeleri teleferikle Alanya Kalesi'ni çıkarak yürüyüş yollarından kaleyi gezdi.

TGF Başkan vekili ve AGC Başkanı Mehmet Ali Dim, heyetin Alanya için çok önemli olduğunu söyledi.

ALTİD Başkanı Burhan Sili, "Almanya'da Alanya'yı tanımayan kimse yok biliyoruz ama bu Alanya'nın güzelliklerinin bir kez daha anlatılabilmesi anlamında önemli bir gün" dedi.

Hüseyin Baraner, "40 yıl önce ülkemize gelen ilk Almanları Alanya'ya getirerek turizme başladık. Almanya ile aramızda çok sıkı bağlar var. Almanya'da çok bilinen ve sevilen bir noktadayız. İki ülke toplumları arasında bir sorun oldu. Bu sorunları gidermek ve Alanya'yı tekrar Almanya'da zirveye taşımak adına girişimlerimiz var" diye konuştu.

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de şöyle dedi:

"Her zaman söylüyoruz. Dünyanın en güzel, en mutlu, en huzurlu şehrinde yaşıyoruz. Çok dinli, çok dilli bir bölgedeyiz. Bugün de Alman dostlarımız "küçük Almanya" olarak adlandırılan Alanya'ya geldi. Kendilerini ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Teleferik projemizi gösterdik, Alanya'nın diğer güzelliklerini göstereceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle teleferiğimizi tanıttık. Alanya'nın 37 yıllık hayaliydi. Bundan herkes faydalanmalı."

FOTOĞRAFLI

Alman turizmcilere Alanya turu

Bu haber toplam 467 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim