Bugün 29 Nisan 2024 Pazartesi
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2439.282
    %0.00
  • Dolar
    32.4246
    %0.00
  • Euro
    34.6533
    %0.00
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Antalya Yaşam Hastanesi’nin gönüllü tıbbi ekipleri deprem bölgesinden döndü!
23 Şubat 2023 Perşembe 09:51

Antalya Yaşam Hastanesi’nin gönüllü tıbbi ekipleri deprem bölgesinden döndü!

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 9 saat ara ile 2 büyük depremin yaşandığı felaket bölgesinde, Antalya Yaşam Hastaneleri’nden gönüllü olarak görev yapmak için yüzlerce sağlık personeli başvuruda bulundu.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem felaketinin ardından, birçok ilden arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Bölgeye çok sayıda araç, personel ve arama kurtarma ekibi ile sağlık personeli sevk eden illerden biri de Antalya oldu. 


DEPREM BÖLGESİNDEN DÖNEN GÖNÜLLÜ TIBBİ EKİPLERE HASTANE YÖNETİMİNDEN TEŞEKKÜR PLAKETİ
Deprem bölgesinde büyük bir özveri ile çalışan sağlık ekiplerine özel düzenlenen ödül töreninde, Hastane Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Tülin ÖZKAN gönüllü sağlık ekibine teşekkürlerini paylaşarak plaketlerini verdi.


YÜZLERCE KİŞİ GÖNÜLLÜ OLDU


Özel Antalya Yaşam Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Cemal Özkan, "Deprem felaketinin hemen ardından, bölgeye gitmek için çok sayıda hekim ve sağlık personelimiz gönüllü oldu. Bölgede hastanemizden 23 çalışma arkadaşımız ve 6 ambulansımız vardı. 60’tan fazla depremzedenin ilk müdahalesini yaparak enkazdan sahra hastanesine yetiştirdiler. 550’den fazla depremzedenin ise sahra hastanesinde ilk tedavilerini yaparak hastanelere sevk ettiler. İhtiyaç duyulması halinde, bütün personelimizin gönüllü olmak için sıraya gireceklerinden eminim" dedi.


BU TRAVMAYI HEP BİRLİKTE AŞACAĞIZ


Deprem bölgesinden ilimize tedavi için gelen depremzedelerin de olduğunu ifade eden Özkan, "Antalya’ya gelen, kamu ve özel hastanelere başvuran depremzedelerimiz oldu. Başvuruda bulunan depremzedelerimizin çoğu, Antalya'daki otellerde konaklayan veya yakınlarının yanına gelmiş kişilerdi. Büyük çoğunluğu ayakta tedavi oldu. Grubumuz hastanelerinde 19 Şubat tarihine kadar 1921 depremzedemizin tedavilerini sağladık, 9 ameliyat ve 5 doğum gerçekleştirdik. 14 depremzedemizin ise yarım kalan onkolojik tedavileri devam etmektedir. Deprem bölgesinden ilimize gelmiş olan ve hayati tehlikesi bulunan hastamız yok. Herkes tek yürek olmuş elinden geleni yapıyor. Bu travmayı hep beraber aşacağız. Kaybettiklerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemize geçmiş olsun" şeklinde konuştu. Deprem bölgesinde can kurtarmak adına canla başla çalışan ekiplerimiz, Antalya’ya gelerek yakınlarıyla hasret giderdi.


“ÜLKEMİZ İÇİN HER DAİM HİZMETE HAZIRIZ”
"Ortaya koymuş oldukları gayret ve özveriyle pek çok depremzedenin hayatını kurtaran tüm çalışma arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Ülkemizin bu tür felaketlerle bir daha karşılaşmamasını dilerim."

Bu haber toplam 2182 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim