Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Lara'ya Engelsiz Plaj
02 Eylül 2019 Pazartesi 12:38

Lara'ya Engelsiz Plaj

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi'nin Antalya'da hizmet veren çeşitli kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle oluşturduğu "Engelsiz Hizmet Komisyonu"...

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi'nin Antalya'da hizmet veren çeşitli kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle oluşturduğu "Engelsiz Hizmet Komisyonu" toplantısında, Büyükşehir Belediyesi'nin Lara bölgesine Engelsiz Plaj yapacağının müjdesi verildi.

Büyükşehir Belediyesi Haşim İşcan Aile Eğitim Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Güven Ulutekin, ilgili daire başkanlıkları, kamu kurumları ve engelli STK temsilcileri katıldı. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile STK temsilcileri engelli bireylerin yaşadığı problemler ve çözümü konusunda fikir alışverişi yaptı.

'ENGELLİLERİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRMAK İSTİYORUZ'

Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Güven Ulutekin, "Sizlerin öneri ve taleplerinin takipçisi olmaya devam ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi Antalya dünyanın en güzel yeri ve böyle güzel bir şehirde yaşamanın da bir keyfi var. Burada yaşayan tüm insanların hayatını kolaylaştırmamız gerekiyor. Bu komisyonla da sizlerin alacağı kararlar ile güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum" diye konuştu. Toplantıda STK temsilcilerinin birçok konuda talep ve görüşlerini dinleyen ve not alan Ulutekin, sorunların çözümü için de ivedi hareket edileceğini ifade etti.

İLÇELERE DE ENGELSİZ PLAJ

Komisyon toplantısında müjdeli bir haber de veren Güven Ulutekin, dezavantajlı bireylerden gelen talepler üzerine Lara Plajı'na engelsiz plaj yapılması için çalışmaların başladığını söyledi. Ulutekin, "Sezon sonu olmasına rağmen bunu başlatıyoruz. Bu projeyi ortak çalışalım, taleplerinizi dinleyelim, fikir alışverişinde bulunalım. Özellikle görme engelli vatandaşlarımızın önerileri vardı. Bu projede onlarla birlikte çalışmak isteriz. Hedefimiz deniz kenarı olan bütün ilçelerimize engelsiz plajların yaygınlaştırılması" diye konuştu.

Toplantıda Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şubesi Başkanı Mehmet Karavural da komisyon üyelerine Engellilerin Yasal Hakları konulu bir sunum gerçekleştirdi. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi hizmet birimlerinin önümüzdeki dönemde Antalya'daki engellilere erişilebilirlik alanında yapacakları çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 65032 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim