Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sanayiciler Meslek Lisesi Yönetimine Talip
24 Nisan 2019 Çarşamba 16:08

Sanayiciler Meslek Lisesi Yönetimine Talip

ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi (OSB) katılımcıları, kendi imkanlarıyla yaptırdıkları ve 2008 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'na devredip eğitime...

ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi (OSB) katılımcıları, kendi imkanlarıyla yaptırdıkları ve 2008 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'na devredip eğitime sundukları Antalya OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetiminin Antalya OSB'ye devredilmesini talep etti.

Antalya OSB'de faaliyet gösteren firmaların 2'nci ve 3'üncü kuşak temsilcilerinin kurduğu ve yaş ortalamasının 30'larda olduğu 55 üyesi bulunan Genç Organize Sanayi Derneği (GOSD) olağan genel kurulu gerçekleştirildi. Tek blok liste ile yönetime aday olan Elçin Ekici Öztürk oy birliğiyle başkan seçildi. Öztürk, mevcut başkan Canan Gürkan'ndan görevi, Batı Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (BAKSİFED) Başkanı Abdullah Erdoğan, Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) Başkanı Akın Akıncı, Antalya Organize Sanayi İş İnsanları Derneği Başkanı Ahmet Kasapoğlu, Antalya Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD) Başkanı Mustafa Cengiz, BAİB Başkan Yardımcısı Hakkı Ergin Civan, Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar ile genç sanayiciler ve sanayici ailelerinin katıldığı törenle teslim aldı.

Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, törende yaptığı konuşmada, OSB'deki Antalya OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin yönetiminin sanayicilere devredilmesine dikkati çekti. Bahar, "Şu anda buradaki iki dernek başkanı da şunu söylüyor; "Biz meslek lisesini istiyoruz" diyor. Antalya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki meslek lisesini çok isteyen, onu geleceğe taşımak isteyen, oradaki gençlerimizi muasır medeniyet seviyesinde yükselecek bir ülkenin değerli haline getirme aşkını ortaya koyuyorlar" diye konuştu.

3 yıl önce kurucu başkan olarak üstlendiği görevi bugün devretmenin sevincini yaşadığını belirten Canan Gürkan, en önemli görevlerinden birinin üyelerin gelişimine önem vererek hızlıca iş hayatına ve aile şirketinde çalışmasına adapte olmasına katkı sağlamak olduğunu söyledi. Genç Organize Sanayi Derneği olarak diğer hedeflerinin de Antalya OSB'de gençlerin çalışma isteğini artırmak olduğunu belirten Canan Gürkan, "Hedeflerimize ulaşabilmemiz için bizim en önemli işimiz gençlerin gelişmesinde katkı sağlamak olacaktır. Bunun için de bölgemiz içerisinde daha iyi noktalara getirebileceğimizi inandığımız ve bizim de geleceğimizin en önemli parçalarından birisi olan meslek lisemizi istiyoruz" dedi.

Rozet takdim töreninin ardından konuşan yeni başkan Elçin Ekici Öztürk de genç kuşakların en zorlandığı konunun okulları bittiğinde aile şirketlerine dönüp tecrübesiz bir ortamda kendilerini işin başında bulmaları olduğunu söyledi. Bu durumda zorlandıklarını da belirten Öztürk, dernek olarak tüm genç üyelerin bu aşamada yanında olacaklarını ifade etti. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki meslek lisesinin bölge yönetimine devredilmesi ve fiziki şartları ile eğitim kalitesinin artırılarak özel kolej statüsünde eğitime devam etmesinin sağlanması dileğini yineleyen Öztürk, "İşte bu sebepten bölgemiz sınırları içerisindeki meslek lisesinin yönetiminin organize sanayi bölgemize devredilmesini istiyoruz. Okulumuzu daha donanımlı gençler yetiştirmek üzere bulunduğu durumdan çok daha iyi hale getirebileceğimize inanıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 835 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim