Bugün 23 Ocak 2026 Cuma
  • Antalya2 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    6896.89
    %0.73
  • Dolar
    43.3256
    %0.21
  • Euro
    50.912
    %0.27
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ANTALYA-KONYA KARAYOLUNDA KAR YAĞIŞI BAŞLADI
23 Ocak 2026 Cuma 00:58

ANTALYA-KONYA KARAYOLUNDA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Antalya'yı Konya'ya bağlayan Akseki-Seydişehir karayolunda kar yağışı etkisini göstermeye başladı.

Antalya'yı Konya'ya bağlayan Akseki-Seydişehir karayolunda kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Kar yağışının Akseki'nin Yarpuz Mahallesi'nden itibaren saat 23.00 sıralarında başladığı ve Seydişehir ilçesine kadar devam ettiği bildirildi. Kar kalınlığı 5 ile 10 santime kadar ulaştı.

Antalya genelinde ve ilçelerinde etkili olan şiddetli sağanak yağmur, yüksek kesimlerde hava sıcaklığının sıfır dereceye düşmesiyle birlikte kara dönüştü. Gündüz saatlerinde Akseki ve çevresi ile 1825 metre rakımlı Alacabel mevkiinde etkili olan yoğun yağmur, gece saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Bölgede etkili olan kar yağışı nedeniyle Karayolları ekipleri teyakkuz durumuna geçti. Alacabel mevkiinde çok sayıda iş makinesi ile kar küreme ve tuzlama çalışması başlatılırken, yolda herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı bildirildi. Bölge trafik ve Karayolları ekipleri, yolu kullanacak sürücüleri buzlanmaya karşı dikkatli olmaları ve araçlarında zincir bulundurmaları konusunda uyardı.

Kar yağışının Akseki'nin Yarpuz Mahallesi'nden itibaren başladığı, Alacabel mevkiinde ise kar kalınlığının 5 ila 10 santimetreye ulaştığı öğrenildi. Karayolları ekipleri, yoğun kar yağışına rağmen yolu trafiğe açık tutmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

ANTALYA-KONYA KARAYOLUNDA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

ANTALYA-KONYA KARAYOLUNDA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 94 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim