Bugün 21 Eylül 2025 Pazar
  • Antalya25 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    4902.381
    %0.00
  • Dolar
    41.3339
    %0.00
  • Euro
    48.5636
    %0.00
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ANTALYA’DA 40 METRELİK FALEZLERDE TEMİZLİK OPERASYONU
20 Eylül 2025 Cumartesi 11:28

ANTALYA’DA 40 METRELİK FALEZLERDE TEMİZLİK OPERASYONU

Antalya Muratpaşa Belediyesi, Dünya Temizlik Günü'nde denizden falezlere uzanan kapsamlı bir çevre farkındalığı etkinliği gerçekleştirdi.

Antalya Muratpaşa Belediyesi, Dünya Temizlik Günü'nde denizden falezlere uzanan kapsamlı bir çevre farkındalığı etkinliği gerçekleştirdi. Dalgıçlar ve arama kurtarma ekipleri, torbalarca atık çıkarırken cam şişeler, plastik ambalajlar, sigara izmaritleri ve hatta lastik tekerlekler dikkat çekti.

Antalya Muratpaşa Belediyesi, Dünya Temizlik Günü'nde denizden falezlere uzanan kapsamlı bir çevre farkındalığı etkinliği gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde ilk olarak Falez 2 Park'ta MAKSAT Arama Kurtarma Derneği iş birliğiyle falez yamaçlarında temizlik yapıldı. Özel güvenlik önlemleriyle 40 metre yükseklikten inen ekipler, kayaların arasına sıkışan atıkları tek tek topladı. Çalışmaya Muratpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Royal Wings Hotel gönüllüleri de destek verdi.

"İnsanların çevrelerini ve yaşam alanlarını korumasını bekliyoruz"

MAKSAT Arama Kurtarma Dernek Başkanı Alp Özal, "Biz gerekiyorsa her gün gelip 7/24 temizleyelim ama önemli olan bizim temizlememiz değil. Bir saat sonra yine aynı görüntüyle karşılaşmak üzücü. İnsanların çevrelerini ve yaşam alanlarını korumasını bekliyoruz" diye konuştu.

"Bu atıklar uzun vadede deniz yaşamına ciddi zararlar veriyor"

Etkinliğin ikinci ayağı Konserve Koyu'nda deniz dibi temizliği oldu. Muratpaşa Belediyesi dalgıç ekibi ve Antalya Sualtı Derneği üyeleri tüpleriyle mavi sulara dalarak çok sayıda atığı karaya çıkardı. Denizden çıkarılan lastik tekerlekler dikkat çekti. Antalya Sualtı Derneği üyesi İbrahim Sunduvaç, su altında en sık plastik pet şişe, alüminyum kutu, paslanmış metal ve araç lastiğine rastladıklarını belirterek, "Bu atıklar uzun vadede deniz yaşamına ciddi zararlar veriyor" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 99 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim