Bugün 27 Ocak 2026 Salı
  • Antalya7 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    7059.8
    %0.37
  • Dolar
    43.4027
    %0.11
  • Euro
    51.9856
    %0.81
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ANTALYA’DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI, ALACABEL BEYAZA BÜRÜNDÜ
27 Ocak 2026 Salı 17:13

ANTALYA’DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI, ALACABEL BEYAZA BÜRÜNDÜ

Günlerdir Antalya ve ilçelerinde etkili olan şiddetli yağmur ve sel baskınlarının ardından, kentin yüksek kesimlerinde yağışlar kara dönüştü.

Günlerdir Antalya ve ilçelerinde etkili olan şiddetli yağmur ve sel baskınlarının ardından, kentin yüksek kesimlerinde yağışlar kara dönüştü. Antalya'yı Konya'ya bağlayan Akseki-Seydişehir karayolunda kar yağışı etkisini göstermeye başladı.

Kar yağışının saat 13.00 sıralarında Akseki'nin Yarpuz Mahallesi'nden itibaren başladığı ve Seydişehir yönüne doğru yaklaşık 30 kilometrelik alanda etkili olduğu bildirildi. 1825 metre rakımlı Alacabel mevkiinde kar kalınlığının yer yer 5 ila 10 santimetreye ulaştığı öğrenildi.

Kar yağışının başlamasıyla birlikte yolun beyaza bürünmesi üzerine Karayolları Alacabel ekipleri 7/24 görev başında beklerken, çok sayıda iş makinesiyle kar küreme ve tuzlama çalışmalarına başladı. Yetkililer, bölgede kar yağışının etkili olduğunu ancak şu ana kadar trafikte herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını bildirdi.

Karayolları ve Akseki Bölge Trafik ekipleri, yolu kullanacak sürücüleri buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyararak, tedbir amaçlı araçlarında zincir bulundurmalarını istedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 65 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim