Bugün 03 Ekim 2025 Cuma
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    5164.605
    %0.16
  • Dolar
    41.633
    %0.15
  • Euro
    48.7145
    %0.14
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ARKADAŞI "HİPOTERMİ" SONUCU ÖLDÜ, 20 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ
02 Ekim 2025 Perşembe 12:28

ARKADAŞI "HİPOTERMİ" SONUCU ÖLDÜ, 20 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Adana'da bundan 10 ay önce göl kenarında ölü olarak bulunan kadının "Hipotermi" sonucu öldüğü ortaya çıkınca, onu bırakıp giden arkadaşı hakkında...

Adana'da bundan 10 ay önce göl kenarında ölü olarak bulunan kadının "Hipotermi" sonucu öldüğü ortaya çıkınca, onu bırakıp giden arkadaşı hakkında "ihmali davranışla kasten öldürme" suçundan 20 yıla kadar hapsi istendi.

Merkez Çukurova ilçesi Karslılar Mahallesi'nde 22 Ocak'ta Seyhan Baraj Gölü kıyısında Fatoş Ş'nin (49) ölü bulunmasıyla ilgili Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan N.K. (44) hakkında iddianame hazırlandı. Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Kurulunca hazırlanan otopsi raporuna göre, Fatoş Ş'nin ölümünün "yüksek düzeyde alkolün kolaylaştırıcı etkisiyle hipotermi" sonucu meydana geldiği tespit edildi.

Olay yerindeki cep telefonu ve kıyafetlerin incelendiği aktarılan iddianamede, "Görüntü izleme tutanağına göre, Fatoş Ş'nin olay günü N.K. ile bir araya gelip araca bindiği, Adnan Menderes Bulvarı'nda alkol aldıkları, göl kıyısına geldikleri ve 1 saat 6 dakika sonra N.K'nin aracıyla göl kenarından tek başına ayrıldığı ve evine gittiği" ifadeleri kullanıldı.

"Alkol aldıktan sonra baygın halde bıraktı"

İddianamede, kamera ve HTS kayıtlarına göre Fatoş Ş. ile son görüşen kişinin N.K. olduğu kaydedildi. Sanığın N.K'nin ölümünde ihmalinin bulunduğu belirtilen iddianamede, şu değerlendirme yapıldı:

"22 Ocak'taki meteorolojik şartlara göre hava soğukluğunun 4 derece olmasına rağmen N.K'nin, alkollü ve kendinde olmadığını bilerek Fatoş Ş'yi göl kenarında bıraktığı, bu durumu sağlık kuruluşlarına ve önceden tanıdığı Ş'nin yakınlarına haber vermek yerine aracına binerek ikametine gittiği, N.K'nin ölümle neticelenen olayda ihmali davranışının bulunduğu, yardım ve bildirim yükümlülüğünü yerine getirmediği, kış şartlarında alkol aldıktan sonra baygın halde bulunan Fatoş Ş'yi ıssız olan olay yerinde bırakarak ölümüne sebep olmakta etken olduğu, eyleminin kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesine sebep olduğu dikkate alınarak "ihmali davranışla kasten öldürme" suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep olunur."

"Eve bırakmayı teklif ettim ama gelmedi"

N.K. ise iddianamede yer verilen ifadesinde, "Olay günü göl kıyısında Fatoş'a evine bırakmayı teklif ettim ama "Ben daha kalmak istiyorum" diyerek gelmedi. Fatoş ısrarla araca binmek istemedi. Ben de evime döndüm. Suçlamaları kabul etmiyorum" beyanında bulunduğu öğrenildi.

Tutuklu sanığın yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacağı ifade edildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 104 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim