Bugün 18 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2470.868
    %-0.03
  • Dolar
    32.4789
    %0.13
  • Euro
    34.7883
    %0.31
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Gazetecilerin özgürce yazabileceği bir ortam yok”
10 Ocak 2022 Pazartesi 18:20

“Gazetecilerin özgürce yazabileceği bir ortam yok”

İYİ Parti Aksu İlçe Başkanlığı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi.

İYİ Parti Aksu İlçe Başkanlığı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi. Toplantıya İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, İYİ Parti Aksu İlçe Başkanı Recep Bal, İYİ Parti Aksu Belediye Meclis Üyeleri ve partililer katıldı. Toplantıda gazetecilerin özgürce yazabileceği bir ortam olmadığına vurgu yapan Mehmet Başaran, İYİ Parti iktidarında gazetecilerin özgürce düşünüp, yazabileceği bir ortam kurulacağını söyledi.

 

GAZETECİLER ÖZGÜR DEĞİL

Mesai kavramı gözetmeksizin, her türlü zorluğa rağmen gece gündüz çalışan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Başaran, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk gazeteciler için, ‘Gördüklerini, düşündüklerini hakkaniyetle yazmalılar’ diyor. Ancak günümüz demokrasisini yaşıyoruz. Tek adamın yönettiği bu ülkede, maalesef AKP’li birinin bir açığını yazmayı imkansız bir duruma getirdiler. Gazeteciler eleştirdiği zaman ya terörist ilan ediyor ya FETÖ’cü oluyor ya da çalıştığı kuruma baskı yapılarak işten attırılıyor. Ülkemizde demokrasi ve hukuk dışı uygulamalar devam ediyor. İnşallah makul sürede bir seçim sandığı bu ülkenin önüne gelir, bu millet bunun hesabını hep beraber sorar. Bu seçimlerin ülkemiz için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Köprüden önce son çıkıştayız. Bu çıkışı hep beraber yakalayacak imanlı, inançlı, makul insanlar bir araya gelerek; inşallah ilk seçimde bu çıkışı yakalayacağız ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda; laik, demokratik, sosyal hukuk devleti çizgisinde iyileştirilmiş parlamenter sistemle ülkemizi yeniden düzlüğe çıkaracağız” dedi.

 

“İŞSİZ VE TUTUKLU GAZETECİLER GÜNÜ OLDU”

 İYİ Parti Aksu İlçe Başkanı Recep Bal ise basının özgürlüğünün kısıtlandığını ifade ederek, “On binlerce gazetecinin işsiz, yüzlerce gazetecinin tutuklu bulunduğu, çalışan değil çalışamayan gazetecilerin yoğunlukta olduğu ülkemizde; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, işsiz ve tutuklu gazeteciler gününe dönüşmüş durumda. Kamu adına iktidarı denetlemekle mükellef olan basın, AKP iktidarında iktidarın borazanı haline getirilmeye çalışılıyor. Tek tipleştiremedikleri gazeteleri ve gazetecileri de basın kartından mahrum edip, ‘Gazeteci değilse örgüt üyesidir’ diyerek hüküm veriyorlar. Yani hem gazeteciye basın kartı vermiyor hem de kart vermediği gazeteciyi terörist ilan ediyor. Özellikle yerel basınımız, iktidar tarafından tek tipleştirilemediği için sürekli baskı altında. İyi gazetecilik hala var ve mutlaka var olmaya devam edecektir. Gazetecilerin özgürce düşünüp, özgürce yazabileceği İYİ Parti iktidarına sayılı günler kaldı. Değerli gazeteci arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Bu haber toplam 3614 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim