

Kodris Daha Kampanya Bitmeden Arıkovanı’nda Hedefine Ulaştı
Kod yazma eğitimi veren, gençlerin de oyun yazabilmesini sağlayan Kodris, Arıkovanı'ndaki kampanyasının bitmesine daha 30 gün kala 107 bin lira fon toplayarak hedefine ulaştı. Proje, kampanya bitimine kadar destek beklemeye devam ediyor.
Çocuklara geleceğin dili olan kod yazmayı öğretmeye yönelik geliştirilen Kodris, Turkcell'in kitlesel fonlama platformu Arıkovanı'nda büyük ilgi gördü. Proje, fonlama kampanyasının bitimine daha 30 gün kala 107 bin lira topladı ve gelecek dönemde hayata geçirmeyi planladığı yenilikler için gereken desteğe ulaştı. Kampanya bitimine kadar destek toplamaya devam edecek.
Geleceği tasarlayacaklar
Kodris Game ile ilköğretim ve ortaöğretim seviyesindeki öğrenciler, gerçek bir programlama dili olan Python'ı öğreniyor ve öğrendikleriyle mobil oyunlar geliştirebiliyor. Kodris Developer ise gençlerin kolayca mobil uygulama yazabilmelerini sağlıyor. 8-16 yaş arası gençleri hedefleyen proje, geliştirilen uygulamaları App Store, Google Play ya da Microsoft Store'da sunulabilmenin de kapılarını açıyor.
Sistemli ve üretici düşünmeyi sağlıyor
Ankara Üniversitesi danışmanlığında 2 yıllık bir çalışma sonucunda geliştirilen Kodris, kullanıcılarına problemlere farklı yönleriyle bakıp çözümler üretebilme, analitik düşünme, sistemli ve yaratıcı düşünebilme gibi özellikler kazandırmayı amaçlıyor. Kodris ilköğretim, ortaöğretim ve lise öğrencilerine oyunlaştırma ile kodlama öğretmeyi vaat ediyor. Platformun akıllı takip özelliği sayesinde öğrencilerin ulaştıkları çözümleri otomatik olarak değerlendirip puanlayan bir sistem geliştiren Kodris, konularını kolaydan zora, basitten karmaşığa ve bilinenden bilinmeyene doğru sıralıyor.
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- RÜŞVET OPERASYONUNDA 2 TUTUKLAMA
- ATASEM'DE İSTİHDAM VE HOBİ KURSLARI
- 77 YIL HAPİS CEZASIYLA ARANAN FİRARİ ŞAHIS, KURYE KILIĞINDAKİ POLİSİN ’YEMEK SİPARİŞİ GETİRDİM’ SÖZLERİYLE YAKALANDI
- VAKIFBANK’IN ESKİ MÜDÜR YARDIMCISININ VATANDAŞLARIN HESABINDAN PARA ALDIĞI İDDİASI
- ADANA’DA SÜRÜCÜ YAYA GEÇİDİNDE BİSİKLETLİ ÇOCUĞU ÖLDÜRÜP KAÇTI
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
































