

KURAKLIK BALIKLARI VURDU
Adana'da kuraklık nedeniyle Seyhan baraj gölünden Seyhan nehrine su akışı durdurulunca, su birikintilerinde kalan balıklar oksijen azlığı nedeniyle telef oldu.
Adana'da bu yıl yağışların az olması Seyhan baraj gölünde su seviyesinin düşmesine neden oldu. Bu nedenle gölde su tutabilmek için Seyhan nehrine su akışı kesildi. Nehirde azalan su canlı yaşamını olumsuz yönde etkiledi. Nehirde oksijensiz kalan balıklar telef oldu. Telef olmayan balıklar ise can çekiştiği görüntülere yansıdı. Nehrin hemen yanındaki itfaiye ekipleri ise balıkların can çekişmesine duyarsız kalmayarak nehre su takviyesinde bulundu. Ancak buda tam olarak çare olmadı.
"Nehri acilen su verilmesi gerekiyor"
Yoldan geçen vatandaş Murat Sungur, nehre acilen su verilmesi gerektiğini söyleyerek, "Burası çok kötü durumda. Balıkların çoğu telef olmuş, geri kalanlar ise su olmadığı için yüzeye çıkmak zorunda kalmış. Kuraklık nedeniyle bölgeye su gönderilemiyor. Balıklar peş peşe ölüyor. Acilen su verilmesi gerekiyor; verilmezse daha fazla balık telef olacak" dedi.
"İtfaiye can suyu verdi"
İtfaiyede görevli Fatih Durmuş ise "Sabah geldiğimizde nehir üzerinde çok fazla martı vardı. Ne oluyor diye baktığımızda su yüzeyinin balıklarla dolu olduğunu gördük. Oksijen olmadığı için balıklar kıyıya vurmuş. Sabah geldiğimizde can suyu verdik. Elimizden geldiğince balıkları canlı tutmaya çalıştık. İlgili birimlere haber verdik" diye konuştu.
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- DÜNYACA ÜNLÜ NÜRNBERG NOEL PAZARI'NDA ANTALYA STANDINA YOĞUN İLGİ
- 110 TARİHİ ESER ANA VATANINA GETİRİLDİ
- YOLSUZLUK VE RÜŞVET DAVASI BAŞLADI
- YÜREĞİR ZİRAAT ODASI BAŞKANI DOĞAN: "ÇİFTÇİMİZİN AYAKTA KALMASI, TÜRKİYE’NİN GÜÇLÜ KALMASI DEMEKTİR"
- BOYNUNA BATAN TEL ENGELLİ BIRAKTI, 24 YILDIR MUTLULUK HAYALLERİ KURUYOR
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
































