Bugün 29 Ocak 2026 Perşembe
  • Antalya10 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    7692.17
    %2.36
  • Dolar
    43.4227
    %0.05
  • Euro
    52.0851
    %0.42
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
POLİS BİR GÜNDE 228 MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜNE 1,2 MİLYON LİRAYI AŞAN CEZA KESTİ
29 Ocak 2026 Perşembe 10:28

POLİS BİR GÜNDE 228 MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜNE 1,2 MİLYON LİRAYI AŞAN CEZA KESTİ

Adana'da trafik polisi yaptığı uygulamalarda tek günde 845 motosikleti kontrol ederken, 228 sürücüye toplam 1 milyon 283 bin 338 TL ceza kesti.

Adana'da trafik polisi yaptığı uygulamalarda tek günde 845 motosikleti kontrol ederken, 228 sürücüye toplam 1 milyon 283 bin 338 TL ceza kesti. Denetimlerde ayrıca 10 motosiklet trafikten men edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekipleri dün kent genelinde motosiklet uygulaması yaptı. İl genelinde yapılan uygulamada 845 motosiklet kontrol edilirken, 228 sürücüye toplam 1 milyon 283 bin 338 TL ceza kesildi. Denetimlerde ayrıca 10 motosiklet trafikten men edildi.

Ceza yiyen sürücüler arasında özellikle kask kullanmayanlar ilk sırada yer aldı. 97 motosiklet sürücüsüne kask takmadığı için ceza uygulanırken, can güvenliğini tehlikeye atan 58 sürücüye yaya yolunda araç kullanmaktan işlem yapıldı. Diğer sürücülere ise plakasız motosiklet kullanma, ehliyetsiz araç kullanma, makas atma, ters yöne girme, kırmızı ışık ihlali ve yetersiz ehliyet gibi ihlallerden dolayı cezai işlem uygulandı.

Uygulamada ehliyeti olmadığı için ceza kesilen Cansu Çilenti, "Ehliyetim olmadığı için ceza yedim. Ehliyetim hiç yok almadım. Uygulamalar iyi ama bana denk gelmesi kötü oldu" dedi.

Sürücülerden Ayşe Özkaya ise, "Benim ehliyetim var kurallara uyuyorum ehliyeti olmayanlar düşünsün. Kadın olduğum için trafikte zorbalanıyorum" ifadelerini kullandı.

Ceza yiyen Muhammet Güntaş ise, "Motosiklet ehliyet ruhsattan muaf diye biliyordum. Ancak ehliyet ruhsat gerekiyormuş. Bu nedenle ceza yedim. İlk kez ceza yiyorum. Daha öncede bu motosikletle denetime girmiştim ama ceza yememiştim. Demek ki kurallar değişmiş" diye konuştu.

POLİS BİR GÜNDE 228 MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜNE 1,2 MİLYON LİRAYI AŞAN CEZA KESTİ

POLİS BİR GÜNDE 228 MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜNE 1,2 MİLYON LİRAYI AŞAN CEZA KESTİ

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 75 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim