

3. ULUSLARARASI TARSUS SARIULAK ZEYTİN FESTİVALİ BAŞLADI
Mersin'in Tarsus ilçesinde, coğrafi işaretli Sarıulak zeytinini tanıtmak ve yerel üreticileri desteklemek amacıyla düzenlenen 3. Uluslararası Tarsus Sarıulak Zeytin Festivali başladı.
Tarsus Belediyesi, Tarsus Ticaret Borsası ve SlowFood Tarsus iş birliğinde düzenlenen festival, Kubat Paşa Medresesi Meydanında gerçekleştirilen törenle kapılarını açtı. 25 Ekim'e kadar sürecek festivalin açılışında konuşan Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Veyis Avcı, Sarıulak zeytininin kalitesinin korunması, markalaşması ve ulusal ve uluslararası alanda tanıtılmasının önemine dikkat çekti.
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç ise festivalin her yıl geliştiğini belirterek, bu yıl 5 bin Sarıulak zeytini fidanının dağıtılacağını açıkladı. Bilinçli üretimin önemini vurgulayan Boltaç, zeytinlerin doğru zamanda hasat edilmesi, bekletilmeden sıkıma götürülmesi ve uygun koşullarda saklanması gerektiğini ifade etti.
Üreticilerin ürünlerini daha iyi koşullarda satışa sunabilmesi için Çağlayan Mahallesi'nde yürütülen zeytin pazarı ve semt pazarı projesinin de tamamlanma aşamasına geldiğini kaydeden Boltaç, projenin yıl sonuna doğru tamamlanmasının planlandığını belirtti.
Festivalin açılışının ardından Kubat Paşa Medresesi'nde Mine Ataman, Nilhan Aras, Yasemin Güzel ve Edwin Clarke'ın katılımıyla konferanslar düzenlendi. Zeytinciliğin geleceği, üreticilerin sorunları ve zeytinin gastronomideki yeri ele alındı. Festival kapsamında ayrıca zeytin ve zeytinyağı tadımları, salamura zeytin hazırlama ve gastronomi atölyeleri gerçekleştirildi.
25 Ekim'e kadar devam edecek festivalde zeytin hasadı, budama ve toprak yönetimi eğitimlerinin yanı sıra tadımlar, gastronomi etkinlikleri ve çocuklara yönelik programlar düzenlenecek.


Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- ALANYASPOR-KOCAELİSPPOR: 1-2
- COP31'İN MASKOTU 'CARETTA CARETTA' İÇİN PAVİLYON HAZIRLANDI
- ÇALINTI MOTOSİKLETLE POLİSTEN KAÇAN ŞAHIS, METRELERCE HAVAYA UÇTUKTAN SONRA YAYA OLARAK KAÇIŞINI SÜRDÜRDÜ
- EĞRİÇAYIR YAYLASI’NIN BEREKETİ: TÜRK BALI ALTIN MADALYA KAZANDI DÜNYA BİRİNCİSİ OLDU
- TÜRKİYE’NİN TEK TİP’Lİ BELEDİYE BAŞKANINDAN 20 YILLIK SORUNU ÇÖZEN AK PARTİLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINA TEŞEKKÜR
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
































