Bugün 24 Ekim 2026 Cumartesi
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    6593.04
    %0
  • Dolar
    49.6092
    %0
  • Euro
    55.5788
    %0
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AFŞİN’DE KUDUZLA TOPLU MÜCADELE: 230 HAYVAN AŞILANDI, 60’INA MİKROÇİP TAKILDI
24 Ekim 2026 Cumartesi 10:28

AFŞİN’DE KUDUZLA TOPLU MÜCADELE: 230 HAYVAN AŞILANDI, 60’INA MİKROÇİP TAKILDI

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde hayvan sağlığını ve toplum sağlığını korumak amacıyla toplu kuduz aşısı, mikroçip ve pasaport uygulaması yapıldı.

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde hayvan sağlığını ve toplum sağlığını korumak amacıyla toplu kuduz aşısı, mikroçip ve pasaport uygulaması yapıldı. Etkinlikte 230 hayvana aşı yapılırken, 60 kedi ve köpeğe mikroçip takılarak kayıt altına alındı.

Afşin ilçesinde, hayvan sağlığının sürdürülmesi ve ölümcül kuduz hastalığına karşı toplumsal farkındalık oluşturulması hedefiyle kapsamlı bir etkinlik düzenlendi. Afşin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen programda, toplu kuduz aşısı, mikroçip takılması ve pasaport tanzimi işlemleri bir arada yürütüldü. Etkinlik kapsamında, sahipli kedi ve köpeklerin kuduz hastalığına karşı bağışıklık kazanması sağlanırken, aynı zamanda kimliklendirilerek ulusal veri tabanına kayıt altına alınması hedeflendi. Afşin İlçe Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Kayapınar'ın öncülüğünde yürütülen titiz çalışmalarda, toplam 230 hayvana kuduz aşısı uygulanırken, 60 hayvana mikroçip takılarak pasaportları teslim edildi.

"Düzenli Aşılama ve Kayıt Hayat Kurtarır"

Uygulama sahasında konuşan Afşin İlçe Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Kayapınar, kuduz hastalığının hem hayvanlar hem de insanlar için geri dönüşü olmayan ciddi sağlık riskleri barındırdığını vurguladı. Kayapınar, "Düzenli aşılama, kimliklendirme ve kayıt işlemleri, kuduzla mücadelenin temel taşlarıdır. Hayvan sahiplerinin bu sorumlulukları yerine getirmesi, toplum sağlığının korunması açısından hayati önem taşımaktadır. Mikroçip uygulaması sayesinde hayvanlarımız kimliklendirilmekte ve kaybolma gibi durumlarda kayıt altına alınmaları büyük kolaylık sağlamaktadır" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 89 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim