Bugün 19 Ekim 2026 Pazartesi
  • Antalya14 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    6669.58
    %0.56
  • Dolar
    49.5511
    %0
  • Euro
    55.5772
    %-0.32
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ADANA’DA ÇUKUROVA BELEDİYESİ’NE OPERASYON: SONER ÇETİN VE EMRAH KOZAY DAHİL 44 GÖZALTI
19 Ekim 2026 Pazartesi 09:43

ADANA’DA ÇUKUROVA BELEDİYESİ’NE OPERASYON: SONER ÇETİN VE EMRAH KOZAY DAHİL 44 GÖZALTI

Adana'da Çukurova Belediyesi'ne yönelik ihale ve doğrudan temin işlemlerinde usulsüzlük, rüşvet ve ihaleye fesat karıştırma iddiaları üzerine düzenlenen...

Adana'da Çukurova Belediyesi'ne yönelik ihale ve doğrudan temin işlemlerinde usulsüzlük, rüşvet ve ihaleye fesat karıştırma iddiaları üzerine düzenlenen operasyonda aralarında mevcut Belediye Başkanı Emrah Kozay ve önceki dönem Belediye Başkanı Soner Çetin'in de bulunduğu 44 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda örgüt liderinin Başkan Kozay, teyzesinin de örgüt yöneticisi olarak gösterilmesi dikkat çekti.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Çukurova Belediyesi'nin ihale ve doğrudan temin işlemlerine ilişkin soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, belediyeye bağlı anonim şirket üzerinden gerçekleştirilen alımlarda Kamu İhale Kanunu'nun istisna hükmünün usulsüz kullanıldığı, belediyeden iş alan yüklenicilere yapılan hakediş ödemeleri karşılığında rüşvet alındığı ve bazı belediye personelinin fiilen işe gitmediği halde maaş aldığı iddiaları incelendi.

Bilirkişi raporu doğrultusunda operasyon

Belediyeden temin edilen 2024, 2025 ve 2026 yıllarına ait ihale ve doğrudan temin evrakları, üç kişilik bilirkişi heyeti tarafından incelendi. Hazırlanan bilirkişi raporu ve soruşturma kapsamında elde edilen diğer deliller doğrultusunda, şafak vakti 51 şüpheliye yönelik planlı operasyon gerçekleştirildi.

Soner Çetin ve Emrah Kozay da gözaltında

Operasyon kapsamında mevcut Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, önceki dönem Belediye Başkanı ve CHP Genel Sekreter Yardımcısı Soner Çetin ile halen görevde bulunan 4 belediye başkan yardımcısının da aralarında olduğu 44 şüpheli gözaltına alındı.

Şüpheliler arasında belediyeden iş alan 4 esnaf ve yüklenicinin yanı sıra mevcut belediye başkanının bir akrabası ile fiilen çalışmadıkları halde belediyeden maaş aldıkları iddia edilen personelin de bulunduğu öğrenildi.

Öte yandan, operasyonda örgüt lideri Başkan Emrah Kozay, teyzesi Sıdıka Ş.'nin ise örgüt yöneticisi olarak gösterilmesi dikkat çekti.

Soruşturmanın, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme ve örgüte üye olma, rüşvet, nitelikli dolandırıcılık ve ihaleye fesat karıştırma suçlamaları kapsamında sürdürüldüğü bildirildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 96 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim