Bugün 10 Mayıs 2024 Cuma
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2442.209
    %0.52
  • Dolar
    32.2276
    %0.15
  • Euro
    34.7434
    %-0.01

Binali Efe / KONUK YAZAR

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Binali Efe / KONUK YAZAR

Anadolu Birliği hayırlara vesile oluyor

12 Aralık 2017 Salı 01:19

(KONUK YAZAR)

  Anadolu Birliği 17 yıl önce işadamı ve siyasetçi Bedri Yalçın önderliğinde 81 ilden 81 kurucusu olan Türkiye’de ilk ve tek örnek teşkil eden dernektir.
  Ulusal 81 ilde, Uluslararası 18 ülkede örgütlenmiş sosyal ve kültürel alanlarında insanlar yararına ciddi projeler üreten ve gerçekleştiren etkinlikler düzenlemeye devam ediyor…
   Her derneğin kuruluş amacı yardımlaşma ve dayanışmadır. Ama… Anadolu Birliği, bildiğiniz ve düşündüğünüz gibi bir dernek değil. Çok yönlü projeler ve etkinlikler yaparak fark yaratmaya devam ediyor.
  Yarım asra yakın dernek kuruculuğu yapmış, yönetiminde bulunmuş, Onlarca derneğin aktif üyesi olmuş biri olarak derim ki: “Anadolu Birliği dernek ötesi bir hayır kuruluşudur”.
  Kurucusu ve yöneticisi olduğum Anadolu Birliğinin tüm mensupları başta Genel Başkan Bedri Yalçın olmak üzere, 81 İl’de, 18 ülkede tüm yöneticiler olağanüstü.
   Merkez ve illerde ki yöneticiler ve üyelerimiz gönüllülük esasına dayanan hizmetlerini halkımızın üye olan ve yönetimdeki 
  Para Almaz, para vermez.
Hayırseverlerden alır ve tespit ettiği ihtiyaç sahiplerine büyük zevk ve şefkatle teslim eder. 
Genel Başkan Bedri Yalçın her fırsat buldukça der ki; Anadolu Birliği’nde  “Her türlü hayır işleri yapılır ama… Kesinlikle üç şey yoktur. “Rezalet, ticaret ve siyaset”.
Bu nedenle “diğer sivil toplum derneklere benzemez”
Adından belli değil mi?
Allah Birliği.
Anadolu birliği.
Aile birliği.
Avrupa Birliği,
Akıl Birliği…
Anadolu Birliği, fakire, fukaraya yardım elini uzatmak,
Dertliye derman, dertsizi daha da mutlu etmektir.
Hayır, sever kardeşlerimizden alıp ihtiyacı olanlara dağıtmaktır.
Engelsiz kardeşlerimizin yardımıyla engelli dostlarımıza yardım etmek olmazsa olmazıdır.
Ayrıca yedi bölgenin adet, töre, gelenek ve görenekleri yanı sıra yöre yemekleri ve yetiştirmiş oldukları ürünlerin tanıtılması içinde festivaller düzenlemeye devam ediyor.
Kırsal ve doğa zengini bölgelerimizden, Tarım ilaçlarından uzak, özü değiştirilmeyen, organik ürünleri köy pazarından kentlere taşımasına ön ayak olan Anadolu Birliği çiftçiye Pazar, Kentliye doğal ve sağlıklı yiyecekler sunmayı kendisine görev sayıyor.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün de katkısıyla ilkini yapmış olduğu ANADOLU RENKLERİ FESTİVALİNİ Dokuma parkında gerçekleştirerek yine bir ilke imza atmayı başaran tek dernek olmaya devam ediyor.
Yedi Bölge, Yedi Renk, Yedi Gün ve Yedi Gece,  her bölgemizin müziği ve folkloruyla halkımıza gitmediği, görmediği yöre ve bölgenin yaşam farklılıklarını sunuyor.
İlk festivalimizin amacı doğrultusunda Anadolu Birliğine maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen hayırsever şahıs, şirket ve kurumları saygıyla anıyoruz.
 Başta Kepez Belediye Başkanı Sayın Hakan Tütüncü olmak üzere;
Gelin kıyafetleri, Canan Moda; Canan Bıyık.
Damat kıyafetleri, Dibako, İsmail Koyun. 
Damat ve Engellilerimize takım elbise, Sav Gurup;  Ali İhsan Sav.
Genel Giderleri karşılama, Mepaş; Murat Menzilcioğlu.
Genel Giderlere katkı, ATSO.
Ve Engellilerimize akülü araba vererek dostlarımızı mutlu eden Almanya’dan El Ele Konfederasyon G. Başkanı Cengiz Hocazade.
O Ses bizim sesimiz ses yarışması Jüri başkanı Kazım Engin ve arkadaşları, ayrıca Saz ve söz üstatlarının icra ettikleri türkü ve Show dolu yedi gece boyunca halkımızı coşturan, güldüren ve neşelenmesine vesile olan müzisyen dostlarımıza, bizleri yalnız bırakmayan Engeli, engelsiz, halkımıza, ses yarışçıları, esnaflarımıza, gelin ve damatlarımızı teşekkür ederiz. 
111 gelin ve Damat giyindirerek nikâhlarının kıyılması, 111 engeli kardeşlerimize akülü arabanın dağıtılması ve O ses bizim sesimiz yarışması sonucu Jüri heyeti başkanı, Kazım Engin’in açıklaması ile birinci gelen Ozan Fahrettin AK Sünger’e Anadolu Birliği tarafından bir şıngıl yapmasının sözünü alarak ödüllendirilmiştir. İkinci ve Üçüncü gelen ses yarışmacılarımızı da 5 yıldızlı otelde konaklama ile ödüllendirildi.
  Anadolu’nun gönüllü yönetici ve üyeleri hiçbir menfaat beklemeden maddi ve manevi zamanlarını insanlarımızı mutlu etmek için mücadelelerini sürdürmeye devam edecekler.
  Ancak… 
  Hayır işlemek isteyen, maddi ve manevi katkı sunmak ve insanların mutlu olmasını isteyen tüm dostlarımızı Anadolu Birliği bekliyoruz.

Bu yazı toplam 2679 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim