Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09

Kahraman Köktürk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman Köktürk

Anlayana

25 Mart 2023 Cumartesi 02:17

Vaktiyle bir adamın oldukça huysuz bir eşi varmış. Adamcağız ne yapsa bu huysuz kadın eşinin yaptığı işi beğenmez sürekli eleştirirmiş. Adamcağızın ailesi ve arkadaşları ile görüşmesini istemez onların yanında iken de sürekli eşini zor durumda koyarmış. Sokakta yürürken bir arkadaşını görüp de adamcağız selam verse o arkadaşının yanında adamcağızı fırçalarmış.

Gel zaman git zaman adamın karısı vefat etmiş. Malum cenaze namazı kılınacak. Herkes cenaze namazının kılınacağı Camiye toplanmış. Vakit namazı kılındıktan sonra Caminin hocası cenazeyi haber etmiş. Camide namaz kılanlarda cenaze namazında saf tutmak için bahçede birikmiş. Hoca malum vaazı verdikten sonra adettendir sorusunu sormuş. "Merhumeyi nasıl bilirdiniz" diye Adamcağız dayanamamış atlamış. "Hoca hoca onlara neden soruyorsun bana sorsana"

Son zamanlarda ülke olarak yaşadığımız zorluklara da tepki benim biraz bu şekilde. Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Haliniz nice diye sorana da cevabım o adamcağız gibi

 

Sizlere birde ikinci bir hikaye anlatayayım. Bir zamanlar yaşlı kimsesiz bir kadın yaşıyormuş. Kadının tek göz evi varmış. Konu komşunun yardımıyla yaşamını devam ettiriyormuş. Bu yaşlı kadının evi de durumu çok da iyi olmayan ailesi ile beraber yaşayan bir adamın ahırının duvarına bitişik imiş. Durumu pek de iyi olmayan bu adamcazın sadece bir keçisi varmış.

Adamcağız her gün keçisini sağarmış. Sağdıktan sonra da bir kap sütten mutlaka yaşlı kadına da ikram edermiş. Bu ritüeli de hiç terk etmezmiş.Her sağımdan sonra yaşlı kadına ikram edermiş. Bir gün biraz geç kalmış. Eve geç gelince de keçisini geç sağmış. Sonra sağdığı sütten yaşlı kadına vermek için kadının evine doğru yürümüş. O gün de içinde bir huzur varmış. Tam kadının penceresinin kenarına gelince yaşlı kadının dua ettiğini duymuş.

Demiş ki dur bakalım. Öyle ya ben her zaman bu kadına yardım ediyorum. Üstelikte her gün bu kadıncağıza sağdığım sütten veriyorum. Bakalım bu yaşlı kadın benim için nasıl dua ediyor. Kulağını pencereye yaklaştırmış. Birde ne duysun. Yaşlı kadıncağız "Allahım benim evimin duvarı komşumun keçisinin bağlı olduğu ahır ile bitişik. Komşum her gün keçisini sağıyor. O sağma sesinden de çok rahatsız oluyorum. Allahım ne olur şu keçinin canını al da beni de şu sesten kurtar."

Antalya esnafı ile sanayicisi ile ve turimcisi ile bu ülkenin süt sağılan o keçi gibi düşünürsek bırakında Antalya yaşasın. Antalya'nın ümüğüne basılmaz ise daha çok süt sağılmasını sağlar. Unutmayalım

Bu yazı toplam 865 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim