Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya15 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63

Kahraman Köktürk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman Köktürk

Biz Senden Razıydık Yusuf Muhtar

18 Mart 2023 Cumartesi 08:44
Babamın doğumundan üç ay önce vefat eden ve babamın adını taşıdığı Ahmet Dedem Döşemealtı ilçesine bağlı Kömürcüler köyünde ikamet ediyormuş. Ya da orada değirmende çalışıp Aşağıoba Mahallesinde ikamet ediyor da olabilir. Şu anda onu net hatırlayamadım. Mübadele sonrası Rumların işlettiği dökülgen de bulunan değirmeni Döşemealtı ilçesine bağlı bizim Beyler dediğimiz Bıyıklı köyünden Yantaç ailesi işletmeye başlamış. Maalesef asırlar boyunca sadece devlete asker veren Türk köyleri ticari işletmeleri azınlıklara bırakmasının acısını yaşamış. Rumlar giderken suyun akışında o zamanlar çözülemeyen bir hamlede bulunmuş. Bu arada dökülgen dediğimiz yer Antalyamızın meşhur Düden Şelalesinin doğduğu Kırkgöz su kaynaklarının ilk yer altına indiği yer.
 
Rahmetli dedem değirmeni işletirken o çözülemeyen ayarsızlık her ne ise değirmen taşı yerinden çıkıyor ve dedem yaşlı bir teyzeyi kurtarmak için geriye döndüğünde taş sırtına çarpıyor. Yokluk zamanı dedemi Antalya'ya hastaneye götürme yerine Döşeemaltı Camili köyüne götürüyorlar. Allah gani gani rahmet eylesin. İşte o Kömürcüler köyü benim aslında dedemden dolayı bağımızın olduğu bir köy.
 
Geçtiğimiz hafta içerisinde maalesef bu köyün muhtarı Yusuf abiyi kaybettik. Yusuf abi eski zaman muhtarları arasındadır. Burada şunu iddia ediyorum. Hatta iddiamı büyük harflerle yazayım. DÖŞEMEALTI MAHALLE MUHTARLARI HER ZAMAN MİSAFİRİNE SAHİP ÇIKAR. Yusuf abi de öyleydi. Köye gelen herkese yemeğini yedirmeden göndermezdi. Oğlu Ahmet bizim kuzen grubunun içerisinde yıllardır halı sahada top oynadığımız arkadaşlarımız arasında idi.
 
Milli Eğitim-Diyanet vb farketmez Yusuf abi mutlaka çözüm için çaba harcardı. Geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaklaşık olarak bir ay kadar hastane yoğun bakımında idi. Cenaze namazını bine yakın hemşerisi ile beraber kıldık. Müftü özellikle kendisi kıldırmak istemiş. Yusuf abiye galiba hasıl olmuş. Vasiyet gibi söylemiş hocaya benim cenaze namazımı sen kıldır diye
 
Yanımda duran ve aslında bir hemşerim şöyle bir cümle kurdu. Bak ne güzel. Şu anda siyasi düşüncesi ne olursa olsun herkes burada. Demek ki herkesle kavga etmeden de gönül bağı kurulabiliyormuş. Ne diye bu kadar keskin sirke olduk ve kendi küpümüze zarar vermeye başladık. Yazımın sonunda Döşemealtı Kömürcüler Mahalle Muhtarı Yusuf Öztürk'e Allah'tan rahmet diliyorum.
Bu yazı toplam 900 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim