

Büyükşehirden kadın üreticilere mis kokulu destek
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in yerelden kalkınma projeleri kapsamında kooperatiflerle yapılan iş birliğiyle Döşemealtı'nda ekimi yapılan nergis soğanlarının hasatı yapılıyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek kadın girişimcilere destek olmak amacıyla başlattığı nergis hibesi artarak devam ediyor. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığının kırsal bölgelerde ekilemeyen alanların değerlendirilmesi ve tarıma kazandırılması için hayata geçirdiği proje yüzleri güldürüyor. Antalya'nın ilçelerinde alternatif ürün yetiştiriciliği kapsamında Döşemealtı ilçesi Karaveliler Mahallesi'nde bulunan Toprak Ana Kadın Kopeeratifi'ne hibe edilen nergis soğanları kadın girişimcilerin bütçelerine ek gelir sağlıyor.
8 bin nergis soğanı hibe edildi
Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürlüğü'nde görevli Ziraat Mühendisi Nida Kalkan, Büyükşehir Belediyesinin tarımsal desteklerine ilişkin bilgiler vererek "2021 yılında hibe ettiğimiz 8 bin adet nergis soğanlarının çiçekleri hasat ediliyor. Her yıl gerçekleştirilen nergis hasadında da kadın üreticilerimizi yalnız bırakmadık. Hasat edilen nergisleri Büyükşehir Belediyesi olarak satın alarak kooperatifimize ek destek sağlıyoruz. Bu sayede kadın girişimcilerimizi ekonomik olarak güçlendirmeyi amaçlıyoruz" dedi.
Kadın kooperatiflerine ek gelir
Toprak Ana Tarım Gıda Turizm Eğitim Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Yıldız Öztekin, kooperatifin 2020 yılında pandemi döneminde kurulduğunu belirterek, "İlk kurulduğumuzda, Büyükşehir Belediyemizin boş arazilerin değerlendirilmesi projesini duyduğumuzda hemen harekete geçtik. Döşemealtı Karaveliler Mahallesi'nde 2 dönüm büyüklüğünde bir tarla kiralayarak nergis ekimi yaptık. Bölge, nergis yetiştiriciliği için son derece uygun şartlara sahip ve çok iyi verim aldık. Bu sayede kadın üreticilerimiz için yeni bir gelir kapısı oluşturduk" diye konuştu.
Antalya Son Haber
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- İNSAN TACİRİ SÜRÜCÜYE 300 BİN TL TRAFİK CEZASI
- SERAYA KENEVİR EKEN ŞAHISLAR YAKAYI ELE VERDİ
- 5 BİN TL İÇİN KUZENİNİ ÖLDÜRDÜ, SURİYE’YE KAÇAMADAN YAKALANDI
- ADANA’DA SALYANGOZ MESAİSİ: KİLOGRAMI 35 LİRA
- PARK HALİNDEKİ ARACA ÇARPARAK MOPEDDEN YERE SAVRULAN BİRİ ÇOCUK 2 KİŞİ, SÜRÜCÜNÜN DİKKATİYLE EZİLMEKTEN KURTULDU
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
































