Bugün 02 Mayıs 2024 Perşembe
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2412.135
    %-0.63
  • Dolar
    32.2988
    %-0.62
  • Euro
    34.6561
    %-0.46

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

Elektronik Gemi Denetim Sistemi

12 Temmuz 2023 Çarşamba 08:59
Sağlıklı ve daha temiz bir çevre için çok daha fazla çalışmalar ve projeler oluşturulması lazım.
 
Her sene ciddi manada nüfusu artan ilimizin her alanda çevre temizliği ile ilgili çalışmalar yürütmesi gerekmekte. Bilhassa deniz kirliliğinin önlenmesi ile ilgili daha kapsamlı çalışmalar yapılmalı diye düşünmekteyim.
 
Geçtiğimiz günlerde deniz kirliliğinin önlenmesi ile ilgili bir proje geliştirildi.
 
Buna göre Antalya Büyükşehir Belediyesi, gemi kaynaklı deniz kirliliğinin kontrolünde çığır açacak olan Dünya’da çok ender, Türkiye’de ise ilk ve tek olan “Elektronik Gemi Denetim Sistemi”nin (EGDS) açılışını gerçekleştirdi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Doğuda Aksu Beşgöz Deresi ile batıda Göynük Çayı arasındaki alanda artık hiçbir deniz aracının kirletip gitmesine müsaade etmeyeceğiz. Akdeniz’i beraber koruyacağız” dedi. EGDS ile Antalya Körfezi 22 noktada 7/24 PTZ ve termal kameralarla izlenecek.
 
Antalya Büyükşehir Belediyesi denizlerimizin güvenliği ve temizliği için Türkiye’de ilk ve tek olan “Elektronik Gemi Denetim Sistemi ile ilgiliçalışma başlattı. “Mavi denizlerimiz için çalışıyoruz” parolasıyla hareket eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de hatta dünyada fark yaratacak bir teknoloji ile hayata geçirilen “Elektronik Gemi Denetim Sistemi”nin açılışını gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi Deniz ve Kıyı Yönetimi Şube Müdürlüğü içerisinde kurulan EGDS projesinin açılış töreni geçtiğimiz günlerde gerçekleşti.
 
İlimizde deniz araçları kaynaklı kirliliğin 7/24 denetlenmesi amacıyla kurulan Elektronik Gemi Denetleme Sistemi ile Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk sahası içerisinde bulunan alan 22 noktada kurulan PTZ ve termal kameralarla izlenecek. Proje, 272 sayılı Çevre Kanunu ve ilgili yönetmeliğin Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne tanıdığı yetki kapsamında yapıldı. Sitem kapsamında 20 ayrı noktaya 40X optik büyüme özelliğine sahip 20 PTZ kamera, otomatik tanımla sistemine sahip 20 termal kamera ve ayrıca Balıkçı Barınağı üzerinde 90 mil menzilli su üstü radarı kuruldu. Kameralar, yaklaşık 3 kilometrelik mesafeden net yakın görüntü alabiliyor.
 
Öte yandan 25 milyon TL’ye mal olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Otomatik Gemi Tanımlama Sistemi ile sorumluluk sahasında bulunan bütün gemi ve deniz araçları trafiğini denetleme gücüne sahip hale geldi. Elektronik Gemi Denetim Sisteminde kullanılan yazılım ile gemilerin bilgileri, ismi, grostonu ve benzeri teknik bilgileri AIS
 
üzerinden elektronik olarak almakta ve fotoğraf video kaydının yanı sıra bu bilgileri saklama özelliğine sahip.
 
Bu tarz çevre dostu çalışmaların ve projelerin artarak devam etmesi lazım.
 
Sağlıcakla kalın.
Bu yazı toplam 667 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim