- IMKB
% - Altın
4349.564
%0.01 - Dolar
40.3206
%0.04 - Euro
46.9244
%0.00
- GÜNCEL
- SPOR
- SAĞLIK
- POLİTİKA
- EKONOMİ
- YAZARLAR
- EĞİTİM
- KÜLTÜR SANAT
- DÜNYA
- GENEL
- YEREL
- ASAYİŞ
- ÇEVRE
- BİLİM VE TEKNOLOJİ
- 23:23 - Kargocu hayat kurtardı
- 23:00 - 93 yaşındaki adam dehşet saçtı
- 21:01 - Çatıda köşe kapmaca
- 17:33 - Afrika sıcakları başladı
- 16:12 - Belediyeden zeytin seferberliği
- 15:35 - MÜLKİYET HAKKI GASBEDİLİYOR
- 15:20 - 4 günde 4 altın madalya
- 15:12 - Beyaz incir hasadı başladı
- 12:26 - Falezlerde koruma statüsü değiştirildi
- 11:52 - Henüz umudu kesmediler
- 09:50 - Akıntıya kapılarak gözden kayboldu
- 23:09 - Park ve bahçelere estetik dokunuş
- 23:02 - 779 şahıs yakalandı
- 22:46 - 1.8 milyon liralık ürün ele geçirildi
- 22:18 - Darp edip zorla çalıştırdılar
İSA KAVLAK / BENCE





Bayram tatilleri; kamu ve özel sektör çalışanı arasındaki derin farklar
Bayramlar, ailelerin bir araya geldiği, sevdiklerini ziyaret ettiği, dinlenme ve yenilenme fırsatı bulduğu özel günlerdir. Ancak her bayram geldiğinde, kamu ve özel sektör çalışanları arasındaki tatil süreleri farkı tekrar gündeme geliyor.
Bu yıl da durum farklı değil. Kurban Bayramı tatili kamu çalışanları için dört günle sınırlı kalırken, özel sektör çalışanları için bayram tatilleri her zaman olduğu gibi daha sınırlı bir şekilde uygulanıyor. Ramazan Bayramı’nda kamu çalışanlarına dokuz günlük bir tatil verilmişti, ancak özel sektör çalışanları yalnızca üç gün tatil yapabildi. Çok şükür ki; Kurban Bayramı’nda ise tatil süresi her iki sektör için de dört gün olacak. Kamu çalışanlarının her bayramda uzun tatil yapmalarının ardında turizm lobisinin etkili olduğunu herkes biliyor zaten. Peki, bu adaletsizlik artık kanıksanmış mı oldu?
Özel sektör çalışanlarının bu duruma tepki göstermemesi dikkat çekici. Kamu çalışanları uzun tatillerin keyfini çıkarırken, özel sektörde çalışanlar işlerinin başında olmaya devam ediyor. Hafta sonuna denk gelip gelmemesi onlar için bir fark etmiyor, çünkü resmi tatil süresi ne kadarsa o kadar tatil yapabiliyorlar. Kamu sektöründe yıllık izin süreleri, sosyal haklar, ek ödenekler gibi avantajlar da düşünüldüğünde, bu iki kesim arasındaki uçurum giderek büyüyor.
Elbette, özel sektörün dinamizmi, rekabetçi yapısı ve sürekli üretken olması gerektiği gerçeği göz ardı edilemez. Ancak tatil hakkı, bir çalışanın en temel sosyal haklarından biridir. Özel sektörde çalışan milyonlarca insanın da bayramları tam anlamıyla yaşayabilmesi, dinlenmesi ve ailesiyle vakit geçirebilmesi en doğal hakkı değil mi?
Bu noktada, daha adil bir tatil düzenlemesi mümkün olabilir mi? Kamu çalışanlarının uzun bayram tatilleri birçok kişi tarafından hoş karşılanırken, özel sektör çalışanları için daha dengeli bir tatil sistemi getirmek hiç konuşulmuyor. Bu durum sadece çalışanlar açısından değil, ülke genelindeki iş dengeleri açısından da göz önünde bulundurulmalı.
Bayramlar yalnızca kamu çalışanları için değil, herkes için olmalı. Tatiller toplumun tüm kesimine eşit şekilde uygulanmalı ki, bayramın gerçek anlamı herkes için aynı güzellikle yaşanabilsin.
TERÖR BİTER Mİ?Gürsel Kaya
ANTALYASPOR LOCA ALIN VERGİ İNDİRİMİ VARKahraman Köktürk
VERGİ ÖDEMEDEN EV ALMAKRaziye Gök Aktaş
YORGUN TÜRK, YORGUN TÜRKİYEEşref Ural
BİREY OLMAK YA DA OLAMAMAKGazanfer ERYÜKSEL
Bitmeyen sorun…Ömer Yetgin
Güvensizlik Çağında EkonomiMustafa Yıldıran
Trump, Evanjelizm ve Yeni Dünya DüzeniMuharrem Yellice
Kaldırım işgalleri meselesiMustafa Yetgin
Bayram tatilleri; kamu ve özel sektör çalışanı arasındaki derin farklarİSA KAVLAK
CUMHURİYET NEDEN İSTENMEZNuri Sezen
NAZIM’I ABARTISIZ ANMAKYALÇIN DUMAN
MUHASEBECİLERİN HAKLI İSYANIKamil Başkonak
CUMHURHİYET’İMİZİN 100 YILINI KUTLARKEN…Binali Efe
Kemer ve temizlik çalışmalarıAdem Vural
SEÇİMEyüp Koçak
Kesik Minare meselesi…Yusuf Katrağ
BAŞKAN KOTAN, ‘‘BU SPOR TESİSİ ARTIK HALKIN’’
Deniz tutkunları, Setur Marinas Demre’de yelken açıyor
Belözoğlu ve Bakkal’dan MAKÜ tesislerine tam not
Corendon Sport Talks'un konuğu Arda Turan oldu
Muratpaşa’nın sporcularından altın zafer
Antalya’da 1 haftada 57 bin araç denetlendi, 16 bin sürücüye ceza
Aşırı sıcaklar beyin kanaması riskini artırıyor
Prof. Dr. Ürünsak: "Kısırlıkta tedavi kişiye özeldir"
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim