Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.337
    %0.76
  • Dolar
    32.3593
    %0.08
  • Euro
    34.9423
    %-0.33
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Engelli Sude Ve Annesinin Hayatı Engelli Rampası İle Kolaylaştı
08 Haziran 2023 Perşembe 15:43

Engelli Sude Ve Annesinin Hayatı Engelli Rampası İle Kolaylaştı

Isparta'da yaşayan 17 yaşındaki doğuştan bedensel ve zihinsel engelli Sude Işık, yaşadığı evden sokağa çıkarken zorlanıyordu.

Isparta'da yaşayan 17 yaşındaki doğuştan bedensel ve zihinsel engelli Sude Işık, yaşadığı evden sokağa çıkarken zorlanıyordu. Evden annesinin sırtında sokağa kadar inen Sude, yaşadığı zorluğu Isparta Belediyesi tarafından evinin balkonuna kadar yapılan rampa ile aştı. Sude artık balkon ile sokak arasında yapılan engelli rampası sayesinde tekerlekli sandalyesiyle rahatça istediği yere gidip, gelebiliyor.

Isparta Belediyesi, engelli bireylerin ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştırmak için gereken her türlü hizmeti sunmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, engelli vatandaşlardan gelen talepleri geri çevirmeden anında yerine getirilmesi için gerekli talimatları veriyor. Isparta'da merkeze bağlı Halife Sultan Mahallesi 3431 sokakta ailesiyle yaşayan 17 yaşındaki bedensel ve zihinsel engelli Sude Işık, sokağa çıkmak istediği zaman veya hastaneye gitmesi gerektiğinde annesi Berna Işık'ın sırtında merdivenleri inerek tekerlekli sandalyesine binebiliyordu. Yıllardır bu şekilde hayatını sürdüren aile, Sude'nin yaşının ilerlemesi ve kilo alması dolayısıyla zorlanmaya başladı. Anne Berna Işık, kızı ne zaman dışarı çıkmak istese onu sırtına alarak merdivenlerden indiriyor, sokak başında tekerlekli sandalyesine bindiriyordu. Berna Işık, engelli ailelerden gelen talepleri geri çevirmeyen Isparta Belediyesi'ne başvurarak, 1. katta bulunan evlerinin balkonundan sokak başına kadar bir engelli rampası yapılmasını talep etti. Isparta Belediyesi, Sude'nin hayatını kolaylaştırmak için sokaktan evin balkonuna kadar bir rampa yaptı. Rampa sayesinde annesi Berna Işık, artık Sude'yi tekerlekli sandalyesiyle rahatlıkla sokağa çıkarabiliyor.

Anne Berna Işık, kızı Sude'nin doğuştan bedensel ve zihinsel engelli olarak hayatını sürdürdüğünü belirterek, küçük yaşlarda rahatlıkla sırtına alıp merdivenden indirdiğini ancak yaşının ilerlemesi ve kilo alması dolayısıyla artık zorlandığını anlattı. Engelli rampası yapılması için Isparta Belediyesi'ne müracaatta bulunduğunu dile getiren Işık, "Belediye Başkanımız sağ olsun talebimizi geri çevirmedi ve engelli rampası yaptırdı. Bundan sonra kolaylıkla kızımı indirip çıkarabileceğim. Günde 2-3 kez indirip çıkarıyorum. Zorluk oluyor. Şimdi hayatım biraz da olsa kolaylaşacak. Başta belediye başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Aileyi ziyaret eden Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Kaya da engelli Sude'nin sokağa çıkarken ve hastaneye gitmek istediğinde evinden dışarı çıkmakta zorluk yaşadığını ifade etti. Sude'yi annesinin sırtında indirmek zorunda kaldığını belirten Kaya, "Balkona engelli rampası yapılmasıyla ilgili belediyemize bir talepte bulundular. Konuyu sayın belediye başkanımıza ilettik. Başkanımız da buraya bir ekip gönderdi. Ertesi gün çalışmalara başladık. Bir gün içerisinde çalışmalarımızı tamamladık. Artık ailemiz engelsiz bir şekilde sokağa çıkmakta ve daha rahat bir yaşam sürmekte. Belki bu ailemiz çocuklarını sadece hastaneden hastaneye götürmekteydi, havanın güzel olduğu günlerde belki çocuğumuz dışarı çıkmak istediğinde çıkamıyordu. Ama şimdi güzel bir engelli rampası yaptık. Ailemiz istedikleri zaman çocuklarıyla birlikte dışarı çıkıp dolaşabilecekler. Bunlar sosyal belediyeciliğin vermiş olduğu güzellikler. Bu hizmetleri sayın belediye başkanımızın talimatları istikametinde yapıyoruz. Elimizden geldiği kadar talepleri değerlendirerek, uygun olanları yapmaya çalışıyoruz. Ailemiz engelli rampasını güle güle kullansın" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 302 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim