Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya10 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2246.233
    %0.08
  • Dolar
    32.3342
    %0.08
  • Euro
    35.1742
    %-0.06

Kahraman Köktürk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman Köktürk

Federasyonda Lobi Lazım

23 Eylül 2022 Cuma 00:18
Anadolu takımlarına karşı hakemlerin düdük çalması daha kolaydır. Büyük takım futbolcuları kolayca sahada istediğini yaparken Anadolu takımı oyuncuları aynı şekilde özgür davranamaz. Futbol maalesef bu ülkede lobilerinde etkin olduğu bir alandır. Bu ülkede futbol sadece sahada oynanan oyun ile kalmaz maalesef. Yeterli şekilde lobin olmalıdır.VAR uygulaması ile büyük takımların daha önce yaptıklarının belirli bir oranda önüne geçilmiştir. Sadece ofsaytın bile çözülmesi uygulamanın başarı hanesine yazılmalıdır. Yeterli midir? Elbette hayır. VAR yüzünden yaşadığımız sıkıntıları da biliyoruz. VAR'ın da bir adalet duygusunda sıkıntı olduğunu düşünenler var.
 
  Örneğin yayıncı kuruluş büyük takımların sürekli yarışta olmasını ister. Büyük takımlar yarışta olsun ki daha çok decoder satılsın. Ticaretin içerisinde varolan şeyler bunlar. Karşı çıkmamız mümkün mü? Ticarete hayır. Ama daha çok decoder satılsın diye büyük takımların hakkının korunarak Anadolu takımlarının hakkının yenmesine hayır. Antalya bu ülkenin en önemli ihracaat girdisini sağlayan illerden biridir. Yayıncı kuruluş decoder satışlarına bakılmasını öneriyorum. Antalya ilk yedi içerisindedir. O zaman gerek Antalyaspor gerekse Alanyaspor yayınlarda kendisine daha çok yer bulmalıdır. Spor yorumcuları daha çok Antalya takımları hakkında konuşmalıdır.
 
  Son haftalarda kırılgan bir oyun yapısına sahibiz. Özellikle Trabzonspor maçından sonra bir düşüş yaşıyoruz. Gaziantep maçında ikinci yarı biz çözüldük. Ama çözülmemiz sırasında hakemin etkisi olduğunu düşünüyorum. Sonrasında Kasımpaşa maçında Larsson ve ona yapılanları da unutmamak gerek. Elbette bunlar oynanan kırılgan futbol için yeterli bahaneler değil. Özellikle Kasımpaşa maçında ilk 15 dakikadan sonra çok etkisiz oynadık. Sahaya çıktığın zaman ne olursa olsun yeneceksin. Bizi üzen yani taraftar grupların sosyal medya açıklamalarına baktığımız zaman "mücadeleden yoksun" oynamak.
 
  Adanademirspor maçı bir şanssızlık. Hatalar zinciri ve gereksiz kırmızı kartlar. Bu hataları yapmamak lazım. Kırmızı kart gören futbolcularımızın en az ceza alması ve hakemlerin bize karşı bu kadar kolay kararlar almasının önüne geçilmelidir. Federasyonda olan Antalya takımlarının temsilcilerinin daha etkili olmasını bekliyorum. Temenni ediyorum. Teknik ekibin üstündeki baskının da hafifletilmesi adına Antalyaspor hedef güncellemeli. Bu kadro ile bizim hedefimiz ilk on olmalıdır. 
 
  Altyapımız Madrid'de başarılı oldu. Bununla ilgili ayrı bir köşe yazısı da yazacağım.
Bu yazı toplam 881 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim