Bugün 02 Mayıs 2024 Perşembe
  • Antalya25 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2390.665
    %-1.51
  • Dolar
    32.3676
    %-0.45
  • Euro
    34.6997
    %-0.48

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

İçme suyu kaynakları

05 Temmuz 2023 Çarşamba 20:46

İklim değişiklikleri, çevresel faktörler ve çevre tahribatı kullanmakta olduğumuz içme suyu kaynakları açısından risk oluşturmakta.

Sağlıklı bir içme suyu hedefi bu manada hepimizin hedefi olmalı diye düşünmekteyim.

Daha evvelki köşe yazılarımda bilhassa çevre tahribatları ile iklim değişikliği gibi faktörlerin su kaynaklarını olumsuz olarak etkilediğini belirttim.

İlimizin tüm ilçelerinde içme suyu temini ve su kaynaklarının korunması ile ilgili çalışmalar aralıksız sürdürülmeli.

  Öte yandan Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Kumluca'nın Beykonak ve Mavikent sitelerinde eskiyen şebeke borularını yenileyerek içme suyu kaynakları üzerindeki olumsuz etkileri en aza indirmeyi hedefliyor. Yeni ve dayanıklı borular kullanılarak kayıp ve kaçakların azaltılması ve abonelerin yaşadığı basınç ve tazyik sorunlarının giderilmesi amaçlanıyor.

 ASAT Genel Müdürlüğü ekipleri, basınç yetersizlikleri, patlak gibi sorunların yaşandığı Kumluca’nın Beykonak  ve Mavikent sitelerinde eskiyen şebeke borularını yeniliyor.

   İklim değişikliğinin içme suyu kaynakları üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmeyi hedefleyen Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, içme suyu şebekelerinde kayıp ve kaçakları azaltılması ve bu sayede su kaynaklarından daha verimli yararlanılması amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede ASAT Genel Müdürlüğü Kumluca'nın Beykonak ve Mavikent sitelerinde içme suyu şebeke borularındaki patlaklar nedeniyle sık sık arıza yaşanan hatlarda yenileme çalışması yapıyor.

  Beykonak ve Mavikent sitelerinde ömrünü doldurmuş olan içme suyu şebekesi daha dayanıklı borular ile yenileniyor. Bu sayede hem şebekedeki kayıp ve kaçakların yarıdan fazla oranda düşürülmesi hem de abonelerin yaşadığı basınç ve tazyik sorunlarının giderilmesi hedefleniyor. 

Bu tarz çalışmaların aralıksız devam etmesi lazım.

Sağlıcakla kalın.

 

Bu yazı toplam 697 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim