- IMKB
% - Altın
6025.326
%0.79 - Dolar
42.9252
%0.07 - Euro
50.5396
%0.27
- GÜNCEL
- RESMİ İLANLAR
- SPOR
- SAĞLIK
- POLİTİKA
- EKONOMİ
- YAZARLAR
- EĞİTİM
- KÜLTÜR SANAT
- DÜNYA
- GENEL
- YEREL
- ASAYİŞ
- ÇEVRE VE İKLİM
- 22:19 - BU YILIN KAVRAMI DİJİTAL VİCDAN
- 21:48 - BETON BLOĞA ÇARPAN TOFAŞ HURDAYA DÖNDÜ: 1 YARALI
- 21:41 - AÜ HASTANESİ'NDE YENİ YIL COŞKUSU
- 21:23 - TIRDA 5 KİLO UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ
- 19:13 - TIR İŞÇİ MİNİBÜSÜNE ÇARPTI: 2 YARALI
- 18:58 - GÜNEŞ HÜCRELERİYLE ÜRETİMDE YENİ DÖNEM
- 18:35 - AÜ'DE İHA TİCARİ PİLOT EĞİTİMİ
- 18:20 - ASKON İŞ DÜNYASI İSTİŞARE BULUŞMASI
- 17:20 - HAKİMLER HSK'YA ŞİKAYET EDİLMİŞ
- 17:18 - CİNAYET DAVASINDA İLK KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKAN SANIK: "MASANIN ÜZERİNDEKİ BARDAĞI ALIP BAŞINA VURDUM"
- 17:08 - GENÇ RESSAMIN HAYALLERİ RENKLENDİ
- 16:38 - TRENDYOL 1. LİG: ADANA DEMİRSPOR: 1 - İSTANBULSPOR: 5
- 16:33 - ANTALYA’DA SON 3 GÜNDE 189 ARANAN ŞÜPHELİ YAKALANDI
- 16:28 - GİRDİĞİ MARKETTE RAFTAKİ ŞİŞELERİ KIRDI
- 16:08 - TÜRKİYE KAR ESARETİNDEYKEN, ANTALYA’DA KAR MANZARASI EŞLİĞİNDE DENİZE GİRDİLER

BİNALİ EFE / KONUK YAZAR


Nesnele dayanmayan siyaset...
Ülkemizin çok yetenekli insanları var.
Şüphesiz nihai doğru gerçekliğe yakınlığı ile ölçülen bir kavramdır.
Ülkemizde farklı inançsal ve ideolojik anlayışlardan gelen, ama yeri geldiğinde yine de ülkesine karşı besledikleri aidiyet duygusundan yanlış karşısında dimdik duran, doğruları haykırmaktan çekinmeyen, hala güçlünün değil haklının yanında olan vatanperver sayısızca siyasetçilerimiz, sanatçılarımız, aydınlarımız ve entelektüel insanlarımız var, ancak ne var ki bu tür insanlar sürekli eksilmekte.
Bu vatanperver insanlara kulak verenler, onları ciddiye alanların sayısı ise aynı derce de gün geçtikçe azalmakta ...
Maalesef, kendi içinde esneklik içermeyen katı ideolojik tarafgirlik refleksi ile olup bitenleri yorumlama alışkanlığı, fikirsel olarak ona göre konumlanmayı da tetiklediğinden, haklının değil, güçlünün yanında olmak her geçen gün az daha tavan yapmaktadır.
Siyaset umut içerse özünde nesnel veriler üzerine bina edilir, oysa bizim ülkemizde siyaset nesnelliği fazla barındırmadığı gibi kaldırmaz da.
Siyaset denildiğinde “iliklerine kadar ideoloji “olarak algılanması büyük talihsizlik. Böyle algılanmasının sonuçları da ülkemizde ortada zaten. Bizde siyaset “Algı ve İdeoloji” üzerinedir. Çünkü siyaset yapma tercihi tavanın değil tabanın tercihlerine göre şekillenir. Oysa bir milleti güzel geleceklere taşıyan en önemli unsur, o milletin gerektiği zamanlar ideolojiler üstü de düşünebilme yetisidir.
Hatırlatmakta yarar var: Partiler ve onların yetkilileri ancak onları seçen seçmenleri kadar yenilikçi olurlar, çünkü siyaset erbapların “tekrar seçilme” gibi dertleri vardır!
Demem o ki; “Taban da iş yoksa tavan bilindiğini okur. Tavanda siyaset, tabanın ortalamadaki idraki düzeyi, yansımasından başka bir şey değil”.
Taban, yönetilme tercihini ideoloji gibi varlık sebebini sadece “öteki “üzerinden bina eden bir sıkışıklığa mahkûm ettikçe siyaset erbabının kendine çeki düzen vermesini bekleyemez.
Milli irade ‘ye dayalı demokratik bir hukuk devletinde yönetimsel kalite, milletin ortalama bilinç düzeyine göbekten bağlıdır. Nitekim seçme seçilme yolu ile kaderini kendi belirlemektedir.
BÜYÜK ATATÜRK KOŞUSU, TÜRK OCAKLARI VE FATMA SÜLÜNHASAN YAKUP CANGÜVEN
SOSYAL MEDYA KÖLELİĞİAHMET GEDİKAĞAOĞLU
ATSIZ’IN REJİM KADROLARININ UYGULAMALARINA TAVIRLI OLUŞU ÜZERİNEALİ YILDIZ
MEHMET AKİF İTTİHATÇI, İSLAMCIMUHARREM YELLİCE
2026 HOŞ GEL NE OLUR...MÜJGAN AKBÜLBÜL ÇELİK
BENDE SAKLI KALMASIN-2OYA BOYSAN
USTA, ÇIRAK, KURGU VE RUHGAZANFER ERYÜKSEL
GÖRSEL ESTETİKNURİ SEZEN
KÜLTÜR SANAT VE YÖNETİMLERHALİL ERDEM
TURİZMDE İNSAN KAYNAKLARI ZİRVESİ VE YANSIMALARAYDIN ÖZDEMİR
ŞEMSİYEMİZ MARKALI MI?RAZİYE GÖK AKTAŞ
DURUM VAHİM AMA…ALİ İHSAN DİLMEN
28 BİN 75 TL: RAKAM BÜYÜK, HAYAT KÜÇÜKSÜLEYMAN EKİN
EĞER BENİ UNUTURSAN...BAHAR UYSAL HAMALOĞLU
CAMİLİ KABAĞI MI KIYAFET Mİ???KAHRAMAN KÖKTÜRK
DİSİPLİN Mİ ÖZGÜRLÜK MÜ?ŞÜKRAN KAYA
YILIN KELİMESİ/KAVRAMIŞENER METE
ŞEREF KAVRAMI VE İKİ YÜZLÜLÜĞÜN SIRADANLAŞMASIPROF DR SAMİ SELÇUK
İNTERNETTEN EKSİK ÜRÜN GELMESİAV İBRAHİM GÜLLÜ
ANTALYASPOR İÇİN VAKİTTURGAY ALP
CAMİANIN UMUDU TÜKENMİŞVEDAT GÜRHAN
KAPATIN DÜKKANI GİTSİN KARDEŞİM!GÜRSEL KAYA
AKADEMİK BAŞARISIZLIK VE ÖRTME YÖNTEMLERİPROF DR RAMAZAN DEMİR
ANTALYA TRAFİĞİ: KONTROLDEN ÇIKAN KRİZİN AYAK SESLERİERDOĞAN KAHYA
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim













