Bugün 02 Mayıs 2024 Perşembe
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2412.135
    %-0.63
  • Dolar
    32.2988
    %-0.62
  • Euro
    34.6561
    %-0.46

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

Organize Sanayi Bölgeleri

17 Temmuz 2023 Pazartesi 08:54
İlimiz malumunuz üzere bir turizm ve tarım şehri. Bu özellikleri sebebiyle ülkemize her sene ciddi manada ekonomik katkı sağlamakta.
 
Bilhassa turizm gelirleri sebebiyle katma değer sağlayan ilimizde tarımın da çok önemli istihdam sağladığını belirtmem lazım.
 
Tarım ve turizmin yanında son senelerde sanayinin de gelişmesi için çalışmalar yapılmakta.
 
Mesela Organize Sanayi Bölgeleri hem ticaret hacmi sağlarken, hem de işçi istihdamının da yolunu açmakta.
 
Bugün bu alanda yapılan bir işbirliği protokolünden söz edeceğim.
 
Geçtiğimiz günlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kaş Kınık’ta yapımı devam eden Kınık Hal Projesi’nin yanındaki 345 bin metrekare alanda Kaş Gıda ve İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yapılması için Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği protokolü imzaladı.
 
Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen işbirliği protokolü imza törenine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Genel Sekreter Cansel Tuncer, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Özen, yönetim kurulu üyeleri, KUTSO Meclis Başkanı Menderes Oktay ile KUTSO’nun eski başkanı Murat Günay katıldı.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya’nın batı bölgesinde Kumluca, Finike, Demre ve Kaş bölgesini yakından ilgilendiren önemli bir projeye imza atacaklarını söyleyerek, “Mülkiyeti Hazine’ye ait olan 668 bin metrekare alan içerisinde Kınık Hal’imizin yapımı hızla devam ediyor. Kınık Hal projesinin yanında bulunan 345 bin metrekare alanı ifraz ediyoruz. Buraya Kaş Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yapılması için Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası arasında işbirliği protokolünü imzalıyoruz. Bu projenin Antalya’mıza Batı ilçelerimize ve tüm üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum.’’ Şeklinde konuştu.
 
Bu manada söz konusu işbirliği protokolü ile Kaş Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, bölgenin hareketlenmesine, ekonomisine ve sosyal hayatına katkı sağlayacak.
 
Tarım, turizm, ticaret, sanayi ve teknoloji gibi sektörler ne kadar güçlü olursa ilimizin kalkınması o derece hızlı olur.
 
İlimizin doğal dokusunu koruyarak bu tarz çalışmaların artması lazım.
 
Sağlıcakla kalın.
Bu yazı toplam 868 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim