Bugün 02 Nisan 2026 Perşembe
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    6495.18
    %2.16
  • Dolar
    44.3489
    %0
  • Euro
    51.3612
    %-0.34
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
OTİZMLİ ÇOCUKLARA ATLA TERAPİ DESTEĞİ
02 Nisan 2026 Perşembe 15:48

OTİZMLİ ÇOCUKLARA ATLA TERAPİ DESTEĞİ

Mersin'in Silifke ilçesinde 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte otizmli çocuklara atla terapi desteği verildi.

Mersin'in Silifke ilçesinde 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte otizmli çocuklara atla terapi desteği verildi.

Silifke Atlı Spor Kulübü ile Silifke Özel Çocuklar Etkileşim Derneği (SÖÇED) iş birliğinde gerçekleştirilen programda otizmli çocuklar, at çiftliğinde at binme ve atla terapi eğitimi aldı. Etkinliğe Silifke Atlı Spor Kulübü Başkanı Veteriner Hekim Burhan Akay ile SÖÇED Başkanı Erhan Düzgün ev sahipliği yaptı. Programa ayrıca Psikolog Enes Eren, at binici antrenörleri, dernek üyeleri, otizmli çocuklar ve ailelerinin yanı sıra Silifke Jandarma Komutanlığı motorize ekipleri de katıldı.

Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte çocuklar, ilk olarak atlarla temas kurarak onları yakından tanıma fırsatı buldu. Ardından ata binen özel çocuklar, aileleriyle birlikte keyifli anlar yaşadı. Veliler, etkinliğin çocukları için hem güzel bir deneyim hem de terapi niteliği taşıdığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Silifke Atlı Spor Kulübü Başkanı Burhan Akay, atla terapinin önemine dikkat çekerek, "Otizmli çocuklarımız için atla terapi oldukça faydalı bir yöntem. Hem fiziksel hem de duygusal gelişimlerine katkı sağlıyor. Onların yüzündeki mutluluğu görmek bizler için en büyük kazanç" dedi.

SÖÇED Başkanı Erhan Düzgün ise 2 Nisan'ın önemine vurgu yaparak, "Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında bu etkinliği düzenledik. Amacımız hem çocuklarımızın sosyal hayata katılımını desteklemek hem de toplumda farkındalık oluşturmak" ifadelerini kullandı.

Psikolog Enes Eren de atla terapinin etkilerine değinerek, "Atlarla kurulan bağ, çocukların özgüvenini artırıyor ve iletişim becerilerini güçlendiriyor. Bu tür etkinlikler, gelişim süreçlerine önemli katkılar sunuyor" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 77 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim