Bugün 24 Mayıs 2026 Pazar
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    6630.04
    %0
  • Dolar
    45.7337
    %0
  • Euro
    52.9862
    %0
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SELDE AKINTIYA KAPILARAK HAYATINI KAYBEDEN ADAMIN SULAR ALTINDAKİ EVİ GÖRÜNTÜLENDİ
24 Mayıs 2026 Pazar 10:18

SELDE AKINTIYA KAPILARAK HAYATINI KAYBEDEN ADAMIN SULAR ALTINDAKİ EVİ GÖRÜNTÜLENDİ

Hatay'da aşırı yağışlar sonrası yaşanan sel sularına kapılarak hayatını kaybeden Şahut Kimyonok'un evinin sular altında kaldığı görüldü.

Hatay'da aşırı yağışlar sonrası yaşanan sel sularına kapılarak hayatını kaybeden Şahut Kimyonok'un evinin sular altında kaldığı görüldü. Kimyonok'un komşusu Mücahit Buz, "Ben onu saat 9 civarında her taraf ana, baba günüyken aradım, ona ulaşamadığımda eyvah bu arkadaş bizim komşumuz gitmiş dedim" ifadelerini kullandı.

Meteorolojinin şiddetli yağış uyarısında bulunduğu Hatay'da 20 Mayıs tarihinde akşam saatlerinden itibaren şiddetli yağış etkili olmuştu. Kentte caddeler göle dönerken, sel ve heyelan afeti yaşandı. Aşırı yağışların etkili olduğu Samandağ ilçesindeki Yeşilada, Tekebaşı ve Çöğürlü mahalleleri sular altında kaldı. Samandağ ilçesine bağlı Tekebaşı Mahallesi'nde akıntıya kapılarak kaybolan Şahut Kimyonok isimli vatandaşın ise cansız bedenine ulaşıldı. Afet gecesi suya kapılan Kimyonok'un cenazesi, Yeni Mahalle Mezarlığına defnedildi. Kimyonok'a mezar olan evin tamamen içerisinde kaybolduğu görüldü.

"Keşke gündüzleri burada kalsaydı da geceleri kalmasaydı"

Gece evinde kalan tarla komşusuna sabah arayıp ulaşamayınca kötü bir şey olduğunu hissettiğini ifade eden Mücahiddin Buz, "Tekebaşı Mahallesi'nden ölen adam benim tarla komşumdu. Aşırı yağışlardan dolayı Asi Nehri taştı. Komşum nasıl öldü onu biz bilmiyoruz. Ben onu saat 9 civarında her taraf ana baba günüyken aradım, ona ulaşamadığımda eyvah bu arkadaş bizim komşumuz gitmiş dedim. Buraya geldik, ailesi de gelmiş. Sahil güvenlik, asker, jandarma ekipleri iki saat içinde komşumun cansız bedenine ulaşıldı. O kadarını biz biliyoruz. Barajdan mı yoksa başka bir şeyden mi bilemedik. O gün çok yağmur yağdı, meteoroloji uyarmıştı. Asi'nin taştığından dolayı endişelendim. Bu arkadaşımıza aradığımızda ulaşamayınca endişelendim. Dedim muhakkak bu adam ölmüş, aynı sıra çıktı. Ev kuracağım tek başıma özgür yaşayacağım diye o da birkaç sene burada kaldı sonra yaşanılan olaydan dolayı hayatını kaybetti. Yazık oldu keşke gündüzleri burada kalsaydı da geceleri kalmasaydı" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 79 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim