- IMKB
% - Altın
7110.59
%0.03 - Dolar
44.1681
%0.01 - Euro
50.6873
%0.21
- GÜNCEL
- RESMİ İLANLAR
- SPOR
- SAĞLIK
- POLİTİKA
- EKONOMİ
- YAZARLAR
- EĞİTİM
- KÜLTÜR SANAT
- DÜNYA
- GENEL
- YEREL
- ASAYİŞ
- ÇEVRE VE İKLİM
- 01:38 - BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN, ÇOCUKLARLA İFTARDA BULUŞTU
- 00:43 - SİLAHLI KAVGADA EVİNİN ÖNÜNDE DURAN GENÇ KADIN BAŞINDAN VURULARAK HAYATINI KAYBETTİ
- 00:33 - AFŞİN-GÖKSUN KARAYOLUNDA KAZA: 2 YARALI
- 00:18 - ADANA’DA İŞ YERİNDE SİLAHLI KAVGA: 2 YARALI
- 23:33 - OSMANİYE’DE KADİR GECESİ’NDE CAMİLER DOLDU TAŞTI
- 23:33 - DEPREMİN ARDINDAN YENİDEN İNŞA EDİLEN HABİBİ NECCAR CAMİİ, KADİR GECESİ’NDE VATANDAŞLARIN AKININA UĞRADI
- 23:28 - KAHRAMANMARAŞ’TA YANGINA MÜDAHALE EDEN İTFAİYE ERİ DARBEDİLDİ
- 23:18 - HAFIZLIK EĞİTİMİ ÖĞRENCİLERİNDEN FİLİSTİN’E BAĞIŞ
- 21:58 - ALKÜ AİLESİ GELENEKSEL BAYRAMLAŞMADA BULUŞTU
- 20:36 - TOUR OF ANTALYA ÖDÜL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 20:13 - ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE YÖNELİK DAVANDA TUTUKSUZ SANIKLARIN SAVUNMALARI ALINDI
- 19:27 - RÜŞVET VE YOLSUZLUK DAVASINDA ZUHAL BÖCEK VE İLKER ARSLAN İFADE VERDİ
- 19:13 - ADANA’DA SİVİL TOPLUM VE EĞİTİM CAMİASI İFTARDA BULUŞTU
- 18:53 - BURDUR’DA PİDE SALONUNDA DOĞALGAZ PATLAMASI: 1 YARALI
- 18:38 - CAM PİRAMİT’TE KARADENİZ VE BURDUR RÜZGARI ESTİ

EŞREF URAL / JOURNAL-KONUK YAZAR


YAKIN ZAMANLARIN KISA HİKAYESİ (1)
2024 yılının yaz ayları “siyasette ihanet” tartışmaları ile geçti. CHP eski genel başkanı Kılıçdaroğlu, İyi Parti eski genel başkanı Akşener’e, “ihanet ettin” diyerek kendisini suçladı. Akşener de cevaben; “hayır, ben değil, asıl sen ihanet ettin!” diye karşılık verdi. Öte yandan, bazı milletvekilleri seçildikleri partiden ayrılıp başka partilere geçtiler o günlerde. Ama bu kez o partinin teşkilatları bu gelişmeye sert tepki gösterdiler; “vay, haine bak! İhanetinin hesabını vereceksin!”. Oysa sükûnetle bakıldığında bir milletvekilinin A partisinden B partisine geçmiş olmasının ne geldiği partiye ne de gittiği partiye hiçbir artısı ya da eksisi olmaz. Yani nedir ki? Bir mebus başka bir yere gitti diye tarihin akışı mı değişir?
Ama siyasette bazen, bilerek ya da bilmeyerek, öyle hatalar yapılır, kritik zamanlarda öylesine yanlış stratejik kararlar alınır ki, tarihin seyri değişir. İşte bir ülkeye yahut bir topluluğa yapılan asıl “ihanet” budur. Dilerseniz hiç lafı eveleyip gevelemeden, yakın tarihimizde kısa bir yolculuk yapalım. Hangi tarihi virajlarda hangi kararlar alınmış ve bu kararlar ülkemizin kaderine nasıl etki etmiş, hep beraber bakalım.
Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Genel başkanı olarak girdiği 3 Kasım 2002 seçimlerinden galip çıkmıştı, ancak kendisi siyasi yasağı nedeniyle milletvekili olarak meclise girememişti. Şu halde başbakan olmasına da imkan yoktu. En iyimser tahminle, o da hakkındaki yasak kararı kalkarsa, beş yıl sonraki seçimlere katılabilirdi ve oradan başarılı çıkması halinde başbakan olabilirdi. Ama bir gün, henüz seçimlerin üzerinden üç ay gibi kısa bir zaman geçmiş olduğu halde, dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve Ak Parti Genel Başkanı R. Tayyip Erdoğan baş başa ve gizli bir görüşme-protokol yaptılar ve buna bağlı olarak da, Siirt il seçimleri iptal edildi, tamamen yasadışı bir şekilde Erdoğan Siirt’ten aday oldu, seçildi ve başbakan olmaya hak kazandı. Hiç kuşku yok ki bu karar, Türkiye tarihinin seyrini değiştiren anlardan birisidir. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın bu son derece riskli ve tarihi öneme haiz kararı nasıl, niçin ve hangi hesabın sonucu verdiği hâlâ büyük bir sır olarak orada duruyor. Ama sır olmayan bir şey var, o günden sonra R. Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin kaderini değiştireceği uzun yolculuğunun başladığı.
2014 yılında tarihte ilk defa olmak üzere Cumhurbaşkanı’nı halk seçecekti. Seçimler öncesi süreçte Ak Parti adayı Tayyip Erdoğan’dı ve son zamanlarda epey yorgundu. Gülen Cemaati ile başlayan kavga sertleşiyordu, aynı dönemde meşhur Gezi Olayları başlamıştı ve seküler toplum kesimleri bir hayli politize olmuş durumdaydı. Ve 2013 yılının son haftası patlayan 17/25 Aralık operasyonu, sanki iktidarın tabutuna son çiviyi çakan olay olarak algılanıyordu. Özetle 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bu atmosferde girildi. Ak Parti teşkilatları tedirgindi, muhtemelen Erdoğan da çok tedirgindi.
Ama o günlerde hâlâ esrarını koruyan ve hâlâ topluma açıklanmayan bir şey oldu; CHP ve MHP Genel başkanları K. Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli, dünya görüşü olarak Erdoğan’dan bile daha İslamcı, kimsenin adını duymadığı, hiçbir liderlik vasfı ve iddiası olmayan son derece silik bir adamı, Ekmelettin İhsanoğlu, üstelik bu kararı kendi parti kurmaylarından ve organlarından bile saklı tutarak, cumhurbaşkanı adayı olarak ilan ediverdiler! Böylece, seçim başlamadan bitmiş oldu, Erdoğan derin bir nefes aldı. Ve bu seçim sonucu, 15 Temmuz sürecine ve devamında “tek adam rejimine” giden yolu da açmış oldu. (Bitmedi, devam edecek).
DAVUL BİLE DENGİ DENGİNE!..VEDAT GÜRHAN
'BOMBALARIN KARBONU'CEM ARÜV
TAZİYEMİZ VARPROF DR RAMAZAN DEMİR
YEMEK SİTELERİNE YENİ DÜZENLEMEAV İBRAHİM GÜLLÜ
VATAN MİLLET SEVGİSİNE DAİRALİ İHSAN DİLMEN
AYIPLI HİZMET VE TÜKETİCİNİN HAKLARIAV CÜNEYT KARASU
ULVİYE KÜCCÜK İLE EDEBİYAT VE YAŞAM YOLCULUĞUNU KONUŞTUKGAZANFER ERYÜKSEL
YÜREĞİN HAFIZASIBAHAR UYSAL HAMALOĞLU
FATMANUR ÇELİKLERE NE ZAMAN DUYARLI OLURUZ?TARIK ÇELENK
ŞİMDİ YENİ ŞEYLER SÖYLEMEK LAZIMIŞIK YARGIN
SON SAHURLARŞENER METE
SANA BİR MEKTUP YAZDIMYUNUS YAŞAR
MEKANIN CENNET OLSUN / İLBER ORTAYLI'NIN ANISINA...MÜJGAN AKBÜLBÜL ÇELİK
BİR TATLI UYKU SONRASI HÜZÜNŞEBNEM YAPA ÖZTOPRAK
ÇOCUK EĞİTİMİ Mİ, DİNİ PROPAGANDA MI?MUHARREM YELLİCE
BİR RESSAM POTRESİ: CEMALETTİN TİMURHALİL ERDEM
DOĞRUYU BİLİP YANLIŞI SEÇMEKNİNA ŞAHİN
GÖNÜLLÜ SADELİKAHMET İLBARS
KADIN OLMANIN SESSİZ HİKAYESİGÜLŞEN ARAS GÜLMEZ
ANTALYASPOR YAYIN GELİR PAYI ARTAR MI?KAHRAMAN KÖKTÜRK
ÇANAKKALE SAVAŞI'NDA EDEBİYATÇILARHAKAN ERCAN
SAYIN MANSUR YAVAŞ’A AÇIK MEKTUPHASAN YAKUP CANGÜVEN
MOBİLİTE ÇAĞINDA KİTLE TURİZMİNİZAMETTİN ŞEN
DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜOYA BOYSAN
'AŞK İKSİRİ' YENİDEN SAHNEDE
LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR VE AİLELERİ İFTARDA BULUŞTU
KOLON KANSERİNDE YAŞ SINIRI GİDEREK DÜŞÜYOR
KEMER, DÜNYA SUP ŞAMPİYONASI TAKVİMİNE GİRDİ
CAN SUYU PROJESİ İLE 10 TON SU ÜCRETSİZ
KILIÇ: "EMEKLİYE BAYRAMDA EN AZ BİR MAAŞ İKRAMİYE VERİLMELİ"
'GRİ BOŞANMA' YÜZDE 56 ARTTI
ERCAN YAVAŞ: "KADINLAR OLMASAYDI, DÜNYA KARANLIK OLURDU"
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim





