- IMKB
% - Altın
6163.33
%-0.68 - Dolar
47.3717
%0.05 - Euro
53.8963
%0.07
- GÜNCEL
- RESMİ İLANLAR
- SPOR
- SAĞLIK
- POLİTİKA
- EKONOMİ
- YAZARLAR
- EĞİTİM
- KÜLTÜR SANAT
- DÜNYA
- GENEL
- YEREL
- ASAYİŞ
- ÇEVRE VE İKLİM
- 00:16 - DÜZEN: "YENİ BİR TEKNOKENTİ İNŞA ETMEK, MİLLİ SERVETİN İSRAFIDIR"
- 23:33 - ADANA’DAKİ ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI
- 23:28 - BOŞ ARAZİDE ÇIKAN YANGIN BAHÇEYE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ
- 23:23 - ARAÇ KİRALAMA SİTESİNİ KOPYALAYIP DOLANDIRDILAR: 4 GÖZALTI
- 21:23 - BURDUR’DA 3 KATLI BİNADA ÇIKAN YANGINDA 6 KİŞİ İTFAİYE EKİPLERİNCE KURTARILDI
- 20:08 - ADANA’DA ORMAN YANGINI
- 19:38 - MERSİN’DEKİ ORMAN YANGINI HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE İLE KONTROL ALTINA ALINDI
- 19:33 - MERSİN’DE BÜYÜKBAŞ HAYVAN YÜKLÜ TIR DEVRİLDİ: ÇOK SAYIDA HAYVAN TELEF OLDU
- 18:38 - BURDUR’DA HABER ALINAMAYAN KADIN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
- 18:38 - ELEKTRİKLİ BİSİKLET MOTOSİKLETLE ÇARPIŞTI: 2 YARALI
- 18:17 - TÜRKİYE'NİN İLK 'ESENLİK MERKEZİ' RUHSATI VERİLDİ
- 18:10 - ÇUVALA DOLANAN DENİZ KAPLUMBAĞASI KURTARILDI
- 18:03 - OTOMOBİLE ÇARPAN MOTOSİKLETİN SÜRÜCÜSÜ ÖLDÜ
- 17:49 - AKDENİZ'DE YAVRU CARETTA HEYECANI
- 17:40 - KÖYÜNDE ÖNCÜ OLDU
IŞIK YARGIN / KONUK YAZAR


ZİNCİRLERİ KIRMAK: AYN RAND'DAN MELEK YATIRIMCILARIN DÜNYASINA
Dolu dolu geçen bir haftanın ardından, zihnimde yankılanan bir soru var: Bir toplumu gerçekten "girişimci" yapan nedir? 1926 yılında daktilosuyla Amerika’ya adım atan Rus asıllı filozof ve yazar Ayn Rand, bu sorunun cevabını bireyin sarsılmaz yaratıcılığında bulmuştu.
Rand’ın Felsefesi ve Girişimcilik Kültürü
Bütün zamanların en etkili kitaplarından biri olan Atlas Shrugged (Atlas Silkindi), 1957’den bu yana her yıl yüz binlerce satmaya devam ediyor. Rand’a göre insan; önce inançların, sonra kralların, sonra da ırkının tutsağıydı. Hepsini kırdı. Artık hiç kimsenin tutsağı olmamalıydı.
Amerika’yı girişimciliğin anavatanı yapan, sadece bu romanlar değil; bu romanların beslediği "yaratıcılığın engellenemezliği" ilkesidir. Bugün Amerika’da yeni girişimlerde istihdam edilen 20 milyonu aşkın kişinin arkasında, Rand’ın o günlerde savunduğu "özgür teşebbüs" iklimi yatıyor.
Melek Yatırımcılar: Modern Zamanın "Yol Arkadaşları"
Türkiye’de girişimcilik ruhunun varlığı tartışılmaz. Dünyanın her yerinde bir Türk girişimciye rastlamak mümkün. Ancak asıl mesele, bu ruhu sürdürülebilir bir ekonomik güce dönüştürebilmek. İşte bu noktada, geleneksel finansman yöntemlerinin ötesine geçen Melek Yatırımcı Ağları ve yatırım fonları devreye giriyor.
Koordinatör olarak öncülük ettiğim Antalya ve Akdeniz Bölgesinin ilk melek yatırımcı ağı ANSİAD-ATEK melek yatırımcı ağımızla ilgili yaptığımız her faaliyet her Girişimci yatırımcı sunum toplantıları, bu ağların sadece sermaye değil, aynı zamanda mentorluk ve vizyon -smart money- aktardığını ve sonuç ürettiğini teyit ediyor.
Melek yatırımcılar; girişimcinin üzerindeki mali yükümlülüklerin, ana para yetersizliklerinin ve statükonun yarattığı o dramatik sistemlerin zincirlerini kıran asıl güç olarak girişimciye sadece para vermekle kalmıyor; girişimcilere bir "çıkış yolu" ve küresel bir vizyon sunuyorlar.
Antalya’da Gerilen Yay
Antalya iş dünyası olarak, melek yatırımcılık kültürünün yaygınlaşması için attığımız adımlar meyvelerini vermeye başladı. ANSİAD liderliğinde girişimcilik ekosisteminin bölgesel bir güç olması için yürüttüğümüz çalışmalar Antalya yatırımcısının, yatırım refleksini geliştirici her eylem, ulusal ve uluslararası melek yatırım ağlarıyla ve yatırım fonlarıyla kurduğumuz köprüler, şehrimizin girişimcilik ekosistemine adeta "ara gazı" veriyor.
Buda’nın o meşhur felsefesindeki gibi; "Oku ne kadar çok gerersen, o kadar süratle hedefe ulaşır." Antalya’da o yay artık gerildi. Genç nesillerin yaratıcılığını melek yatırımcıların stratejik gücüyle birleştirdiğimizde, gençlerimizin yarını ve güçlü bir ekonomi için aydınlık bir gelecek bizi bekliyor.
Sonuç: Bağımsızlık Yaratıcılıktadır
Ayn Rand’ın dediği gibi: "İnsanın kendi yaratıcılığını ortaya koyma hakkı hiçbir zaman engellenemeyecek." Bizim görevimiz, bu hakkın önündeki engelleri kaldırmak ve Antalya’yı bir girişimcilik merkezi haline getirmektir. Zincirler kırılıyor, ok hedefe doğru hızla ilerliyor.
BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU VE ÇORUMAHMET İLBARS
BERLİN'DE ANTALYA ŞOV...TURGAY ALP
ANNELİĞİN DEĞİŞEN YÜZÜ, DEĞİŞMEYEN VİCDANIPINAR TEYİN
'ACİZ ÇEHOV' VE EMEKLİ FARKLARIBİHTER GÖRDÜ
BİRBİRİNİN İÇİNDEN GEÇEREK GELEN BİR YAZIGAZANFER ERYÜKSEL
NAZIM HİKMET ŞİİRİNDE UMUTM. ALİ ÖZDOĞAN
ÇİĞLİ TARIM KREDİ MARKET’TE YAŞANAN USULSÜZLÜK ÖNLENEBİLİR MİYDİ?HASAN YAKUP CANGÜVEN
CRİSTOPHER NOLAN'IN ODYSSEİA FİLMİ ARDINDA DİPLOMASİNİZAMETTİN ŞEN
SICAK EKONOMİSİRAZİYE GÖK AKTAŞ
SEVR'İ YIRTIP ATAN LOZAN ANTLAŞMASIPROF DR RAMAZAN DEMİR
OLURSA OLSUN, HUZURLU YALNIZLIKLAR OLSUNBAHAR UYSAL HAMALOĞLU
GELECEĞİ KİM İNŞA EDECEK? TEKNO KADINIŞIK YARGIN
“ŞİİR OLMASAYDI HAYATIN TADI MI OLURDU?”YUNUS YAŞAR
YENİ PARTİEŞREF URAL
EN BÜYÜK SERMAYE: ZAMANNİNA ŞAHİN
DUBAİ’DE THE ODYSSEY: YALNIZCA BİR FİLM DEĞİL, İNSANLIĞIN ORTAK HAFIZASIHÜSEYİN BARANER
TİCARİ AHLAK VE ETİK ANLAYIŞAV İBRAHİM GÜLLÜ
KİTAPLIKŞENER METE
BASIN İKTİDAR İLİŞKİLERİNE DAİRALİ İHSAN DİLMEN
BU BİR UYARIDIR…SÜLEYMAN EKİN
ANTALYA LİMANI'NDA DAR BOĞAZİZZET ÜNLÜ
ASIL YOKSULLUK VİCDANDIRMÜJGAN AKBÜLBÜL ÇELİK
TBMMAHMET GEDİKAĞAOĞLU
KALEİÇİ'Nİ TURİSTTEN Mİ KORUMAYA ÇALIŞIYORUZ?CEM ARÜV
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim













