Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63

Kahraman Köktürk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman Köktürk

Alman Aile Çocuğumu Çaldı

28 Ekim 2022 Cuma 11:18

Dönem dönem yurtdışında yaşayan gurbetçi hemşerilerimizin özellikle çocukları ile ilgili yaşadıkları sorunları kaleme alıyoruz. Özellikle Avrupa Birliği fonları ile de desteklenen gençlik merkezleri Türk çocukları hristiyan ailelerin yanına veriliyor. Bunlar ile sorunları dile getiriyorum. Yaklaşık olarak 200 bin çocuğumuz belki de elimizden kaydı.

 Sosyal medya da gördüğüm bir haykırışı sizinle paylaşmak istiyorum. Bahse konu olan kişi Kamile Can. Kendisi de iletişim ve basın sektöründe. Bakınız kendisi ile olan sohbetimden duyduklarımı öğrendiklerimi sizinle paylaşıyorum.  Televizyon programı yapımcısı ve sunucu Kamile Can, 15 yaşındaki oğlu Manuel Doğanay Can Inacio'nun kısa süre önce tanıştığı kız arkadaşının ailesi tarafından alıkonulduğunu iddia etti. Oğlunun yalanlarla kendisinden uzaklaştırıldığını ileri süren Can, "Oğlum, Alman kız arkadaşı ile tanışmasından sonra çok değişti. Eve gelmez oldu. Polis ve gençlik dairesinden de destek alamadım. Çaresizim" dedi.
 POLİSİN 'Bir şey yapamayız' dediğini ifade eden Can, "Göppingen Gençlik Dairesi ise, 'Yerimiz yok. O ailenin yanında güvende' cevabını verdi. Oğlum daha 18 yaşında değil. Onun beynini yıkadılar, o ailenin yanında olduğundan beri kardeşlerine de cephe aldı. Velayeti bende olan oğlumu Alman ailenin evinden alamıyorum. Okuldan çıkar çıkmaz oraya gidiyor. Benimle ve babasıyla da görüşmüyor" diye konuştu.
 BADEN Württemberg Eyaleti'ne bağlı Salach'ta yaşayan Can, "Elim kolum bağlandı. Durum beni, kardeşlerini perişan etti. Bir an önce oğlumun eve dönmesini istiyoruz. Yetkililerden yardım bekliyorum. Ne olur oğlumu kurtarın" çağrısında bulundu. Baba Carlos Manuel De Almeida Inacio ise oğlunu o aileden almak istediğini söyledi, "Oğlum, onların yanında bambaşka biri oldu" dedi.
 Buna anlam veremiyorum. Nasıl olur da çocuk daha yaşı kanuni olarak aile yanında olması gerekiyor iken başka bir ailenin yanında.
  Örneğin Kamile hanım oğlunu doktora götürmek istediği zaman bile Alman aile müsade etmiyor dediğini duyunca şaşırıyorum. Nasıl olur bunlar aklım almıyor. Kızın annesi artık nasıl etkilediyse çocukcağız da Kamile hanımın anlattığına göre o Alman anne dilinden yani aynı cümleleri kullanıyormuş. Konsoluluğun devreye gireceğini düşünüyorum. bu konuyu takip edeceğim
Bu yazı toplam 606 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim