- IMKB
% - Altın
6555.4
%0 - Dolar
50.1426
%0 - Euro
55.9077
%0
- GÜNCEL
- RESMİ İLANLAR
- SPOR
- SAĞLIK
- POLİTİKA
- EKONOMİ
- YAZARLAR
- EĞİTİM
- KÜLTÜR SANAT
- DÜNYA
- GENEL
- YEREL
- ASAYİŞ
- ÇEVRE VE İKLİM
- 15:13 - MERSİN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ SAĞLIK TURİZMİNDE ULUSLARARASI HEDEFLERİNİ BÜYÜTÜYOR
- 15:08 - TARSUS FESTİVALİ 385 STANTLA KAPILARINI AÇTI
- 14:48 - MEZİTLİ’YE BİN 900 KİŞİLİK HZ. EBUBEKİR CAMİİ YAPILACAK
- 13:48 - OSMANİYE’DE CEP TELEFONU BATARYASI USTANIN ELİNDE ALEV ALDI
- 13:08 - BURDUR’DA MOTOSİKLET KAZASI: 21 YAŞINDAKİ SÜRÜCÜ HAYATINI KAYBETTİ
- 13:08 - 54 YILDIR KALAYCILIK MESLEĞİNİ YAŞATIYOR
- 13:03 - ‘OSMANLI’NIN MUKADDES EMANETLERİ’ SERGİSİ ADANA’DA KAPILARINI AÇTI
- 13:03 - JANDARMADAN UYUŞTURUCU OPERASYONU: 7 KİLO 108 GRAM ESRAR ELE GEÇİRİLDİ
- 12:48 - ADANA’DA KÜLTÜR YOLU HEYECANI BAŞLADI
- 11:58 - ÇÜRÜK DOMATES SATAN PAZARCIDAN AKILLARA DURGUNLUK VEREN ‘DOMATES PAHALI OLDUĞUN İÇİN SATIYORUM’ SAVUNMASI
- 11:53 - OSMANİYE’DE PARK HALİNDEKİ KAMYON ALEV ALEV YANDI
- 11:53 - DEBİNİN ARTTIĞI DEREDE YAŞANAN TOPRAK KAYMASIYLA AĞAÇ SUYA DEVRİLDİ
- 11:43 - OSMANİYE’DE HAFİF TİCARİ ARAÇ TIRA ARKADAN ÇARPTI: 2 YARALI
- 11:20 - KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ'NDE TARİH VE SANAT BULUŞMASI
- 11:13 - 5. ULUSLARARASI TARSUS FESTİVALİ RENKLİ KORTEJLE BAŞLADI
KAHRAMAN KÖKTÜRK / KONUK YAZAR


ANTALYASPOR KALECİLERİ SINANMAYA DEVAM EDİYOR
Değerlendirme Kutay hocanın bu arada Koray Geçgel YouTube da yardımcı antrenörlükle ilgili cümleler kurdu. Kulübün içinde İspanya Futbol Federasyonu UEFA pro lisansı var. Erdem hoca bu ismi yazın.
Antalyaspor geçen hafta rakibini karşılama planını neredeyse kusursuz uygulamış, savunma tarafında ciddi gelişim göstermesine rağmen bireysel hataların kurbanı olmuştu. Bu maçı ise kırmızı karttan önce ve sonra olmak üzere iki ayrı bölümde incelemek gerekiyor.
Bandırmaspor 10 kişi kalmadan önce Antalyaspor’un geçen hafta olduğu gibi yine topun arkasına çok iyi geçtiğinin ve son derece disiplinli savunduğunun altını çizmek lazım. Son iki haftada savunma organizasyonunda oluşan gelişim fazlasıyla değerli. Özellikle öndeki üçlünün bu yapının ayakta kalmasındaki payı çok yüksek.
Kâğıt üzerinde Soner’in sağ iç, Van de Streek’in sol iç oynaması hücum üretkenliği açısından doğal olarak soru işareti yaratıyor. İki oyuncunun da birebir tehdidi yüksek değil ancak gol sezgilerinin güçlü olduğunu unutmamak lazım. Oyunu rakip sahaya yıkabilirsen bu iki oyuncu kutu içinde sana çözüm üretir; yıkamazsan bu kez aynı ikili hücumun problemi hâline gelir. Ben hocanın ilk önceliği rakibi karşılarken oluşturulan disiplini korumak olduğu için Soner-Van de Streek ikilisiyle başladığını düşünüyorum.
Bu iki oyuncunun yarı alanlarda yalnızca pozisyon almakla kalmayıp rakibin merkez oyuncularıyla pas bağlantısını kesmesi, aynı zamanda rakibin kenardan rahat oyun kurmasına izin vermemesi gerekiyor. 5-2-3 karşılamalarında öndeki üçlünün çok çabuk kırıldığını çoğu takımda görüyoruz. Antalyaspor’da ise Ahmet Sağat iki haftadır rakibin 6 numarasına giden pas kanalını neredeyse kusursuz şekilde kapatıyor. Öndeki üçlünün bu kadar doğru durması, arkasındaki merkez ikilisinin temas zaaflarının da görünmesini engelliyor.
Geçen hafta Safuri-Pedrinho, bu hafta Yakup-Pedrinho ikilisi vardı. Normal şartlarda temas kalitesi oldukça düşük iki merkezden bahsediyoruz. Buna rağmen takımın savunma yapma niyetinde ve pozisyon disiplininde problem olmayınca oyuncuların bireysel defoları da çok daha az görünür hâle geliyor. İyi organizasyon bazen oyuncunun zaafını tamamen ortadan kaldırmaz ama rakibin o zaafa ulaşmasını zorlaştırır. Antalyaspor son iki haftada bunu fazlasıyla başardı.
Bu maçta savunma adına yaşanan asıl problemler ise yine bireysel kaynaklıydı. Cuesta’nın geriden çıkarken anlamsız şekilde kaybettiği üç top var; bunlardan biri doğrudan ciddi pozisyona dönüştü. Bir diğer problem de Erdoğan’ın arkasında kalan alanlar ve bazı sekanslarda rakibine çıkmak yerine oyunu seyretmeyi tercih etmesiydi. Maçı izlerken bende oluşan his çok netti: Erdoğan ve Cuesta büyük bir hata yapmazsa Antalyaspor erken bulduğu golü korur.
Topa sahip olunan anlarda ise beklentinin altında kalan bir Antalyaspor olduğunu kabul etmek gerekiyor. Yine de geçen haftaya kıyasla hücum yerleşiminde bazı olumlu değişimler vardı. Rakip sahaya daha kalabalık yerleşmeye çalışan, iki kanat bekini daha ofansif kullanıp kutu içine sokan, merkezdeki iki oyuncusunu da rakip yarı alana taşıyan bir Antalyaspor gördük. Stoper hattı da takım hücum ederken Bandırmaspor’un boşta kalan kenar oyuncularına doğru yaklaşarak rest savunmanın mesafesini kısaltmaya çalıştı.
İlk üç haftada o kadar fazla savunma problemi yaşandı ki son iki haftada doğal olarak “Önce savunmadaki problemi çözelim” noktasına gelindiği çok belli. Bu konuda da önemli ölçüde başarılı olundu. Şimdi asıl merak ettiğim taraf, bu savunma disiplinini kaybetmeden hücum oyununda nasıl bir gelişim gösterileceği.
Rakip 10 kişi kaldıktan sonraki bölüm ise Antalyaspor adına kabul edilebilir değil. Bir kişi fazla oynarken topu rakibe bırakmak doğru değil. Bandırmaspor’un bazı bölümlerde sahada 10 kişi kaldığını hissetmediği anlar oldu. Özellikle iki ciddi pozisyon var; 70. dakikada girilen pozisyon gol olsa ve maç 1-1 bitse bugün bütün tartışma, “10 kişi kalmış rakibe karşı neden bu kadar geri yaslandın?” üzerinden yapılacaktı. Üstelik o yangında herkes de haklı olacaktı.
“KIRKMERDİVEN” EDEBİYAT DERGİSİ VE “ANSAN” 4YUNUS YAŞAR
COP 31 BAŞLARKEN İKLİM KRİZİ DEĞİL, YAŞAM KRİZİIŞIK YARGIN
YENİDEN ÇORUM’A GELDİMMERAL KILINÇ
STOKTA YOKSA SATMA! TÜKETİCİNİN PARASINI KASANDA TUTAMAZSIN!AV İBRAHİM GÜLLÜ
FİBONACCİ’DEN DOĞAL DENGEYEAHMET İLBARS
SUSMAK TARAFSIZLIK MI?DERYA DALMAZ
ANTALYASPOR KAYBETMEDİKAHRAMAN KÖKTÜRK
DİKKAT ÇAĞINDA DEĞERİNİ KAYBEDEN BİLGİMELTEM YUVARLAK
EKOLOJİK ADALET: ÇEVRE KRİZİNİN BEDELİNİ NEDEN EN AZ KİRLETENLER ÖDÜYORCEM ARÜV
EMLAK VE GAYRİMENKUL OFİSLERİ CAN ÇEKİŞİYORAHMET DİKİCİ
ÖLMEYE YATMAK ROMAN KAHRAMANI AYSEL, USTA ROMANCININ KENDİSİ MİYDİ?YALÇIN DUMAN
AZERBAYCAN-BAŞÖRTÜSÜ-OTORİTERLİK / BİR TUTUM OLARAK ÖZGÜRLÜKÇÜLÜKALİ İHSAN DİLMEN
ATATÜRK'ÜN İZİNDE OTELLER-12NİZAMETTİN ŞEN
ÖMÜR HANIM'IN SONBAHAR RİTÜELLERİBİHTER GÖRDÜ
BATI'DA MERAK, BİZDE MASLAHATTARIK ÇELENK
HARF İNKILABI ÜZERİNE (1 KASIM 1928)DOÇ DR BEKİR DİREKCİ
ÇOCUKLARIMIZ EKRANA HAPSOLURKEN BİZ NEREDEYİZ?PINAR TEYİN
TÜRK SANATÇI SÜLEYMAN SARI'YA YARATICI METAMORFOZ ÖDÜLÜGÖZDE SARI
TOPLUMUN DEĞİŞİMİNDE KADIN DAYANIŞMASININ GÜCÜALYA ŞAHİN
SİYASİ PARTİLERE VE PARTİLİLERENURİ SEZEN
HATIRALARIN SESSİZLİĞİOYA BOYSAN
BAĞCI DÖVMEYELİM, ÜZÜM YİYELİM!..VEDAT GÜRHAN
ANTALYA SADECE TURİZM ŞEHRİ DEĞİL, GELECEĞİN ŞEHRİ OLMAK ZORUNDA!MEHMET YENİKAYNAK
TURİZMİN GELİRİ KASAYA, FATURASI VATANDAŞIN MUTFAĞINA!TUGAY TOYDEMİR
3. ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI FESTİVALİ BAŞLIYOR
SERALARI SEL VURMASINA RAĞMEN SEBZE FİYATLARI DÜŞTÜ
KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ'NDE SANAT DOLU BEŞİNCİ GÜN
ÖZDEMİR, KADIN MUHTARLARA ANITKABİR GEZİSİ SÖZÜNÜ TUTTU
19 İLÇENİN PEYNİRLERİ ENVANTER ALTINA ALINIYOR
KIRMIZI HALIDA ŞIKLIK YARIŞI
ATSO MECLİS BAŞKANLIĞI'NDA DEVİR TESLİM
ALTIN PORTAKAL'DA DOPDOLU PROGRAM
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim





