Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09

Kahraman Köktürk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman Köktürk

Avrupa'da Vatanseverler Platformu

16 Mayıs 2022 Pazartesi 01:07
Yurtdışında yaşayan Türklerin sosyal faaliyetlerini mümkün olduğunca kaleme almaya çalışıyorum. bu bağlamda sıkı dostluklarımın oluştuğu kişiler de oldu. Bunlardan dönemsel olarak desteklerini esirgemeyen Almanya evening Selimiyespor Yönetim kurulu üyesi Reyhan Karataş, Almanya futbol federasyonu altyapı antrenörü Evren Cebeci ve ilk mezun öğrencim Fatma Nur Tok ile Antalya ve Burdur köylerine ulaştık.
 
Almanya’da yaşayan Tolga Özgül de sosyal sorumluluk çalışmalarında bulunan insanlardan bana mutlaka bilgi verir. Tolga sayesinde İsviçre’de yaşayan Hülya Eren ile tanıştım. Hülya Eren yurtdışında yaşayan ve orada diğer aleme göç eden insanlar için mezar taşları yaptıran güzel gönüllü bir kadın. Çalışmalarını daha önce de kaleme aldım. Hülya Eren ile görüşmemiz sırasında ülkemiz içerisinde her bölgede yaptıkları bir faaliyetten bahsetti. Yurtdışında yaşayan ama Türkiye özlemi ile yanan kişiler kendi aralarında bir platform kurmuş. Platformun adı Vatanseverler.
 
Hülya Eren bu platformun etkili isimlerinden ve kurucularından UİD Eindhoven Başkanı Zafer Gültekin ile görüştürdü. Zafer Gültekin ile görüşmemiz esnasında aktardıkları beni çok mutlu etti. Kendisinin bana aktardıklarını bende kaleme taşımak istedim. Platform yurtdışında yaşayan başta Almanya, Hollanda ve Belçika ağırlıklı yurtdışında yaşayan Türklerden oluşuyor. Zafer bey bu platformun kurulması esnasında UİD Almanya Bielefeld Başkanı Şenol Sayılı ile işbirliği yapıyor. Bu zamana kadar her coğrafi bölgemize ulaşmışlar. Bahsettikleri yardımlar ve rakamlar çok etkileyici
 
Platforma destek veren gönüllüler sayesinde senede 3 defa Türkiye’de İstanbul, Ankara, Antalya-Alanya, Van Bahçesaray, Hakkari Şemdinli, Siirt, Muş, Konya, Düzce gibi çeşitli illerde yardımlar dağıtılıyor. Zafer Gültekin "UİD teşkilatları ile Avrupa’da vatansevdalıları platformundaki bulunan ve bizlere büyük destek veren arkadaşlarımız sayesinde yaklaşık 4 yıldır bu çalışmaları yapıyoruz. Bu zaman zarfında dini bayramlarımızda ve kışın ülkemizin her bölgesine yardımlar göndermeye çalışıyoruz. Örneğin bu sene 1000 kadar aileye dokunabildik. Bunları yaparken de Valilik-kaymakamlıklar, muhtarlıklar ve öğretmenler ile iletişime geçiyoruz. resmi makamların bize verdikleri bilgilerle ihtiyaç sahiplerine ulaşıyoruz. Bu sene özellikle İstanbul başta olmak üzere Van Bahşesaray, Hakkari Şemdinli, Siirt, Muş, Konya, Antalya-Alanya Düzce, Adapazarı, Erzurum, Ankara da yardımlarda bulunduk. Burada şunu belirtmek isterim ki platforma destek olanlar sayesinde bu zamana kadar başarılı şekilde yardımlarımız geldi. Bundan sonra da Allah'ın izniyle ülkemizin her bölgesine yardım etmeye çalışacağız"
 
Kendilerinin yaptıklarını bu satırlara sığdıramamış veya eksik kalmış olabilir. Kendileri sayesinde biz de öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Birlikte daha güzel faaliyetlerde bulunacağız.
Bu yazı toplam 1038 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim