Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya10 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2246.456
    %0.09
  • Dolar
    32.3338
    %0.08
  • Euro
    35.1962
    %-0.01

Kahraman Köktürk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman Köktürk

Bağımlılık ile Mücadele

23 Mayıs 2022 Pazartesi 08:58
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde görev yaparken Döşemealtı Sanayici ve İş Adamları Derneğimizin toplantılarında da bir araya geliyorduk. Kimden mi bahsediyorum. Ayka Vital Park Rehalife kurucusu doktor Kazım Doğan beyden.
Böyle söyledim ama şimdi aklıma geldi. Sanırım Nazan Cebeci sayesinde tanışmıştık. O zamanlar Türkiye de bir ilk olarak sağlık turizmi temalı Ayka Vital Park işletmesini kurmuştu. Hatta kuruluş hikayesinde bahsettiği Almanya ve Avrupa da bulunan fizik tedavi hizmeti hastalarının ülkemize gelmesinin önemi vurgusu beni çok etkilemişti. Bucak Hikmet Tolunay Meslek Yüksekokulu öğrencilerimiz ile bu işletmeyi ziyaret etmiş ve öğrencilerime buranın ilk Sağlık Hastanesi Otel kurumu olduğunu söylemiştim.
 
 Kurum içerisinde Rehalife da kuruldu. Alkol ve Uyuşturucu Bağımlılığı mücadele üzerine gayet güzel bir çalışma içerisindeler. Akdeniz Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu öğrencilerimizin Gönüllülük Çalışmaları dersi kapsamında kurumu ziyaret ettik. Ziyaret esnasında ulaşım konusunda bana yardımcı olan kişilerden biri de Özcan Sucu kardeşim. Özcan Sucu kardeşimi tanımayanlar için bilgi vereyim. Kendisi Antalya Matbaacılar Pansiyoncular Camcılar Odası Başkanıdır. Öğrencilerin yararına olacağını düşünüyorum deyince ve araç konusunda sıkıntı yaşayınca sağolsun tamam dedi.
 
Alkol ve Uyuşturucu Bağımlılığı konusunda şunu belirtmek istiyorum. Merkez de öğrendiklerimi ayrı bir köşe yazısı olarak yazacağım. Ama ülkemizde bir ilk olarak bağımlılık noktasında diyetisyen gözetiminde beslenme eğitimi sunuldu. Örneğin balık yemek bağımlılık konusunda önemli bir destek. Antalya gibi her yeri deniz olan bir yerde balık nasıl bu kadar pahalı bilmiyorum. Ama balık önemli. Psikolog Alper Köksal beyin sunumunda kendim için önemli şeyler öğrendim. Ayrıca diyetisyen Serap Gökoğlu ve Buket Özçaltepe de faydalı bilgiler verdi.
Öğrencilerimizin orada bulunanlarla eğlenceli aktive yaptılar. Son olarak Dr. Kazım Doğan medya da kullanılan dil ile ilgili örnek verdi. Özellikle metruk binalarla ilgili mesken tutmuş alkolik ve uyuşturucu bağımlılığı kelimesinin yerine sadece metruk bina kelimesi kullanılması gibi
Bu yazı toplam 819 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim