Bugün 05 Mayıs 2024 Pazar
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2390.367
    %0.00
  • Dolar
    32.335
    %0.00
  • Euro
    34.7427
    %0.00

Kahraman Köktürk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman Köktürk

Balaban Kardeşler Misafirimizdi

18 Aralık 2021 Cumartesi 22:33


 Akdeniz Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulunda misafirlerimiz Krkpınar ve Survivor Şampiyonu İsmail Balaban ve Başpehlivan Turan Balaban idi. Geçtiğimiz yıllarda Turan ile hem kendisini hem de İsmail'i okulumuzda misafir edelim öğrencilerle sohbet edelim düşüncesini taşıyorduk. İçerisinde bulundurduğu mutfak istasyonları ile ülkemizde bir ilk olma özelliği taşıyan Göynük Mutfak Sanatları konferans salonunda öğrencilerimizle birlikte sohbet ettik. 
  Özellikle İsmail sırf sözünü tutmak için saatlerce yol yaparak okulumuza ulaştı. Biz Turan ile programı bir hafta öncesinden belirledik. Güreşe büyük destekler veren Kırkpınar ağası Seyfettin Erol'un programına katılan İsmail Balaban sağolsun ertesi gün uçakla geri dönerek bizim okulumuza geldi. Uçağın rötar yapması nedeniyle yolculuğu uzayan İsmail bence oldukça da yorulmuştur ama öğrencilerimizle sohbet etmek için verdiği sözü tutması da ayrı bir incelikti. Kendisini sabırsızlıkla bekleyen öğrencilerimiz ülkenin dört bir yanından gelmişti. Karşılarında aslen Antalyalı olan bir ünlü ile sohbet etmek öğrenciler için de gayet güzeldi.
  Survivor oylamasının olduğu son iki gün bir hemşehrimin yaşadığı heyecanı ben kendi adıma iliklerime kadar hissettim. Şampiyon olduğu açıklandığı gün hemen üzerinde Antalyaspor atkısı ile çıkması tüm ülkeye Antalyaspor atkısını göstermesi benim için ayrı bir güzellikti. Kendisi ile konferans salonunda konuşmaya başlamadan önce iki anektodu aktardım. Ben her zaman yerel basını okuyan ve sıkı bir şekilde takip eden birisiyim. Balaban kardeşler ile ilgili ilk çıkan haberde "Elmalı yerel basınında bu iki kardeşe sporcu olması için destek verilmesi" gerektiği şeklindeydi. Sporcu olmak bu ülkede lüks gibi bazen
   Ben her zaman sporun önemli bir meslek olduğunu belirtiyorum. eğer spora ve sporcuya doğru yatırım yapılırsa bu ülkede işsizlik anlamında da önemli bir istihdam alanı oluşur. Balaban kardeşler spora geç başlamalarına rağmen Antalyamızı gururlandıran sonuçlar alıyor. Ayrıca önemli bir iş insanı olduğu da ortaya çıkıyor. burada iş insanı derken spor camiası artık önemli bir iş alanıdır bunu demek istiyorum. 
   İkinci anektod ise Survivor şampiyonu olduğu gün taktığı Antalyaspor atkısı idi. Konferans gününde de İsmail yolun yorgunluğuna rağmen öğrenciler ile sohbet etti. Özellikle Survivor programının güreş sporuna yansımasını sorduğumuz zaman verdiği cevap şu oldu. Güreşe ve güreş seyircisine olumlu yansıması oldu. Artık daha çok seyirciler meydanda yağlı güreş izlemeye geliyorlarmış. 
  İsmail ve Turan kardeşlerin okulumuzu ziyareti öğrencilerimizi çok sevindirdi. Açılmasında özel çabam olan Pastacılık bölümü öğrencileri, okulumuzun ikram ve aşçılık bölümü öğrencileri hep beraber salonda bulunan sporcu kardeşlerimiz ile sohbet etmenin güzelliğini yaşadı. Özellikle zor şartlarda büyüyen ve mücadeleden vazgeçilmezse başarı da gelir. Balaban kardeşler bu anlamda kabuğunu kırmanın olumlu bir örneği. Özellikle İsmail Balaban yenilgiyi asla kabullenemediğini söyledi. Bu yüzden de çok çalışmak gerektiğini belirtti.
  aslında Balaban kardeşler yami gerek şampiyon İsmail Balaban ve Turan Balaban güreş tarihinde bir ilk. İlk defa aynı zamanlarda er meydanında iki kardeş var. Ayrıca öğrencilerimize hayata karşı pes etmemek gerektiğinin örneklerini verdikleri için teşekkürler

Bu yazı toplam 1114 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim