Bugün 29 Nisan 2024 Pazartesi
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2439.282
    %0.00
  • Dolar
    32.4246
    %0.00
  • Euro
    34.6533
    %0.00

Kahraman Köktürk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman Köktürk

Belediyeler Zeytin Diksin

15 Aralık 2020 Salı 00:36

Şimdi Antalya da ortalığı yağmur afeti vurdu. Canımız oldukça acıdı. Özellikle tarımla uğraşan Serik Manavgat Kumluca ve Demreli hemşerilerimiz maddi manevi kayba uğradı. Onların zararlarının karşılanması için umarım gerekli adımlar atılır.

  Benim uzun zamandır yazmak istediğim bir konudur. Zeytin ve Belediyelerin zeytin dikimini arttırması konusu. Biz yazalım kayıtlara girsin de belki dikkate alırlar belki almazlar. Bakın ağaç konusunda bakımı en kolay ağaçlardan birisidir zeytin. Masrafsızdır. Dikimi kolaydır. Can suyundan başka su istemez. Çapa yapmadın mı sana darılmaz. Gübre atmadın mı sana küsmez.
 
  Aslen Döşemealtılıyım. Döşemealtının köylerindenim. Özellikle Antalya-Ankara karayolu esnasında Çubuk Belini tırmanmaya başlamadan önce Burdur Bucak'a doğru giderken sağ tarafınızda kalan köyler benim öz be öz kuzenlerimin yaşadığı yerler. Buralarda zeytin de bol olur. Zeytin bol olur ama bizimkilere çok yüklü kazançlar getirmez. Fakat su sorunu olan köyler için en kolay yatırım ağacıdır. Çünkü nereye dikersen dik çıkar. Sonra da senden çok bir şey istemez.
 
    Evleninceye kadar hafta sonları zeytin toplamaya giderdim. Bu konuda çok başarılı olduğum söylenemez. Yani zeytin toplama konusunda çok becerikli değilim. Ama zeytinle ilgili bildiğim birşey varsa eğer Antalya belediyeleri zeytin dikerse çevre düzenlemeleri için harcadıkları para azalır. Sonra herkes Antalya da sıcaktan şikayet ediyor. Sıcakla beraber nemden ötürü şikayetçi oluyoruz ya
   Biliyor musunuz zeytin havadaki nemden beslenerek su istemez. Yani Antalya'yı yöneten belediye başkanlarımız eğer zeytin ile sokakları donatırsa havadaki nemin azalma ihtimali var.
 
Sonra sürekli su istemediği için belediyenin peyzaj düzenleme bütçesine katkıdır. Fidanı ucuzdur. Çok emek istemez. Peki zeytinleri kim yiyecek derseniz. Onu da belediye toplayıp zeytinyağı yapabilir. Zeytinin sabunu virüse karşı etkilidir. En kötü sokaktaki insanlar toplar evine yemek yapar. Zeytin konusunu bence bir düşünün derim
Bu yazı toplam 2010 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim