Bugün 06 Mayıs 2024 Pazartesi
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2413.146
    %0.96
  • Dolar
    32.2664
    %-0.21
  • Euro
    34.8187
    %-0.11

Kahraman Köktürk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman Köktürk

Bu Şampiyon Farklı Busenaz Sürmeneli

28 Ağustos 2021 Cumartesi 00:28

Olimpiyatlarda boksta ilk altın madalya kazanan kadın sporcumuz Busenaz Sürmeneli göğsümüzü kabarttı. Bazı sporcular başarılarıın yanında farklı olduklarını davranışları ile gösterirler. Örneğin sevgili yakınım Rıza Kayaalp bakın sadece sporcu olarak değil spor sonrası da büyük hedefleri olduğu gözlerinden davranışlarından yürüyüşünden belli.
 Şimdi Busenaz Sürmeneli de ben farklılık hissediyorum. Sadece sporcu başarıları ile kalmayacak Allah nasip ederse O'nun farklı hedefleri de olacak ilerleyen zamanlarda. Kazandığı yarı final maçı sonrası yürüyüşü kameralara o duygusal konuşması hepsi bu kızın içerisindeki hedefin bambaşka olduğunu gösteriyor. Başta Antalyamız olmak üzere canımızı yakan orman yangınları o dönemde Tokyo da olan sporcularımızın da canını yaktığı çok belli
 O gün Busenaz Sürmeneli yarı final maçı sonrası yürüyüşü ile ses tonu ile kafasına koyduğu hedefle ve ormanlarımızın yanmasına karşılık hissettikleri ile farklı bir sporcu olduğunu ortaya koyuyordu. "Bekle Türkiyem bekle o madalya gelecek" derken kararlılığı "O ormanları yakanlarda şunu bilin ki bir ölür bin doğarız" derken de duygularımıza tercüman oluyordu.
 Şampiyonaya giderken de çalıştığı salonlarda arkadaşlarına vedalaşması da hedefinin yansımasıdır. Türk kadının neler yapabileceğini göstermek istedim demesi de o hedefin yansımasıdır. Gözlerindeki kararlılıkta bu hedeflerin burada kalmayacağını daha yola devam edeceğinin göstergesidir. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebedi istirahat ettiği Anıtkabir'i ziyaret etmesi daha 13 yaşında iken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a altın madalya sözünü vermesi de bu sporcumuzun farklı olduğunu ortaya koyuyor.
 Şimdi bize düşen Busenaz'ın hedeflerine ulaşabilmesi için rahat çalışma ortamını sağlamak ve beklentileri arttırarak O'nu zor duruma koymamaktır. Busenaz daha uzun yıllar Allah'ın izni ile göğsümüzü kabartacak. Bu nedenle ağır beklentiler içerisine girerek stres ortamı oluşturmamak gerek. Anneannesini kaybeden Busenaz'a başsağlığı diliyorum. 
 Daha nice başarılara ulaşmanı temenni ediyorum

Bu yazı toplam 1239 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim