Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya15 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2241.165
    %-0.14
  • Dolar
    32.3322
    %0.06
  • Euro
    35.1608
    %-0.13

Binali Efe / KONUK YAZAR

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Binali Efe / KONUK YAZAR

Cehalet ve geleceğe bakış

15 Mart 2023 Çarşamba 02:23
Cumhuriyet çocuğu ama halen Orta çağı özlüyor.
Avrupalı ve Amerikalıların tüm icatlarını sonuna kadar kullanıyor ama “Gavur” deyip beğenmiyor.
Ülkemin insanına yakıştıramıyorum bu çağda “Bedeviliğe meyillenmesini” !
Bu cehaleti midem bulandırmaya devam ediyor.
 
Hani derler ya; “Bu kadar da olmaz yav”.
 
El alem “Güneşi zapt ederken” bizimkiler tabir-i caizse “Burnunun ününü göremeyecek kadar cahil ve cühela” kalmaları üzüntü kaynağımız olmaya devem ediyor.
 
Bugün bir sokak röportajı videosu izledim. Kendini bilmez biri öğrencileri hedef alarak “Aç mısın, susuz musun? Deyip azarlıyor, dahası gençlere de hakaret ediyor. En kötüsü de bunu vatanperverlik takiyesi altında yapıyor olması insanı kahr ediyor! Açlık sınırı… En başta Batı ile yarışmak isteyen bir ülkenin fakirlik sınırı yerine açlık sınırını referans alması akıl, mantık işi midir?
 
Biz ülke olarak Batı ile yarışmak istiyor olduğumuzu biliyorken, gençleri azarlayan cahilin referansı Afrika.
Ey cahil cühelalar! Batı gibi asgari fakirlik sınırını alt limit olarak referans almak yerine, Afrika ülkesiymişiz gibi (ki, orada da elbette kimsenin ölmesini istemeyiz) ama Afrika’nın açlık sınırını referans alıp gençlerimizi “Aç mısınız?” diye sorgulama edepsizliğinde ve hadsizliğinde bulunanlar, bu çağda gençlerimize bir cep telefonu edinmelerini, sinemaya, tiyatroya gitmelerini, ailelerin çocukları ile ayda bir yemeğe çıkmaları, yılda bir tatile çıkmalarını bile bu çalışkan ve fedakar millete çok görenler, sizlerden utanıyorum!
 
Siz bu ülkenin kalkınmasının önündeki en büyük engelsiniz! Bu saydıklarımın tümü Batı’da yıllar evvel temel ihtiyaç kapsamına alındı. İşte bu tür cahil kafasının arkasına yerleştirilmiş olan beyin içinde zerre akıl ve mantık barındırmadıkları halde kendilerini filozof sayanlar yetmezmiş gibi milletimize sokaklarda, Twitterde, You Tube’de vs. ders verme hadsizliğine girişiyor olmaları tam da “Cahil cesaret”. Hele ki o trol sürüleri var ya! Zaten onları ciddiye almış olsa idik, sanırım çoğumuz konu komşumuzla selamımızı sabahımızı çoktan kesmiş olacaktık.
 
Bakın; 1700-1800 yıllarında serhat şehri Kars’ın yetiştirmiş olduğu Aşık Tüçari kendilerini ilim şehri sayan bu cahillere ne demiş;
 
“Dinle sözüm al nasihat, Gözlerinde yaş incitir,
 
Cahil ile etme sohbet, Her sözü bir baş incitir”. Bu cahil cühela sürüsüne sormak gerek: Gerçek vatanperverler bir insan gençlerine hakaret ederek aşağılar mı?
 
Gerçek millet sevgisine mahzar olmuş olanlar kendi milletini bu kadar kutuplaştırmaya heveslenir mi?
 
Hangi düş, hangi hayal, hangi ülkü yüksek refah ve muhasır medeniyet seviyesi dururken, kendi insanına açlık sınırının az üstünde seyreden bir düzeyi, referans noktasını, üstelik onu bir övünç kaynağı olarak sunar?
 
Ülkem adına bu cehaletten utanıyor ve üzülüyorum!
 
Bu yazı toplam 1751 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim