Bugün 26 Eylül 2025 Cuma
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    5002.197
    %0.04
  • Dolar
    41.5484
    %0.21
  • Euro
    48.3962
    %0.03
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÇÖLYAK HASTALARINA GIDA YARDIMI
25 Eylül 2025 Perşembe 23:53

ÇÖLYAK HASTALARINA GIDA YARDIMI

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sadece glutensiz gıda tüketmek zorunda olan çölyak hastalarına yönelik gıda yardımı desteği sürüyor.

Büyükşehir’in bu desteği ile ihtiyaç sahibi çölyak hastaları sağlıklı, güvenli gıdaya ücretsiz ve kolayca ulaşabiliyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, özel beslenme ihtiyacı olan çölyak hastalarına destek sağlıyor. Vatandaşlar, çölyak teşhisini gösteren sağlık raporu ve dilekçeleriyle belediyeye başvuruda bulunabiliyor. Sosyal inceleme uzmanlarının değerlendirmeleri sonucunda, uygun görülen ihtiyaç sahibi vatandaşların adreslerine ücretsiz glutensiz gıda paketleri ulaştırılıyor.

buyuksehirin-colyak-hastalarina-gida-yardimi-suruyor-3.JPG

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEK

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Funda Alpaslan Talay, glutensiz beslenmek zorunda olan vatandaşları unutmadıklarını belirterek, “Sosyal destek politikalarımızı vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda şekillendiriyoruz. 2020 yılında başlattığımız glutensiz gıda kolisi uygulamasıyla çölyak hastalarının yanında olmaya devam ediyoruz. 235 haneye düzenli olarak glutensiz gıda desteği sağlıyoruz. Gıda paketlerimizde 3 adet glutensiz un, 2 paket glutensiz makarna, 1 paket glutensiz şehriye, 4 paket tatlı ve 4 paket tuzlu glutensiz kurabiye bulunuyor” dedi. 

 

buyuksehirin-colyak-hastalarina-gida-yardimi-suruyor-4.JPG

 

ÇÖLYAK HASTALARINA BÜYÜKŞEHİR’DEN CAN SUYU

 

Beş yıldır çölyak hastalığı ile mücadele eden Esra Ünsal, çok zor bir hastalıkla mücadele ettiklerini belirterek, “Dışarıda restoranlarda yemek yemek neredeyse imkânsız. 13 yaşındaki kızım da çölyak hastası. Dışarı çıktığımızda güvenilir, glütensiz ürün bulmak çok zor oluyor. Bu gıdalar çok pahalı, hepsini tedarik edemiyoruz. Büyükşehir Belediyemiz sağolsun, kapımıza kadar getiriyor. Kutudan çıkan unlarla evde pasta, börek yapabiliyorum. Ama dışarıda herkes gibi yiyip içip vakit geçiremiyoruz. Belediyemize bu desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

 

buyuksehirin-colyak-hastalarina-gida-yardimi-suruyor-1.JPG

 

ÇÖLYAK HASTASI ÇOCUĞUNA BÜYÜKŞEHİR UMUT OLDU

 

Çölyak hastası çocuğu için glutensiz gıda desteği alan Kerime Yılmaz da memnuniyetini dile getirerek, “4 yaşında bir kızım var, çölyak hastası. Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ederim. Bu ürünler kolay bulunmuyor ve çok pahalı. Kızım her gıdayı yiyemiyor, sadece mısırdan üretilen gıdaları tüketebiliyor. Bu destek bizim için çok kıymetli” dedi.

 
Kaynak: HABER MERKEZİ
Bu haber toplam 123 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim