- IMKB
% - Altın
6811.86
%0 - Dolar
44.5989
%0 - Euro
52.3513
%0
- GÜNCEL
- RESMİ İLANLAR
- SPOR
- SAĞLIK
- POLİTİKA
- EKONOMİ
- YAZARLAR
- EĞİTİM
- KÜLTÜR SANAT
- DÜNYA
- GENEL
- YEREL
- ASAYİŞ
- ÇEVRE VE İKLİM
- 09:23 - DRONLU DENETİMDE KIRMIZI IŞIKTA GEÇTİĞİ İÇİN CEZA YİYEN SÜRÜCÜ: "KEŞKE BİLEREK GEÇSEYDİM DE EN AZINDAN VİCDANIM RAHAT OLSAYDI"
- 09:18 - GERİ DÖNÜŞÜM FABRİKASINDA ÇIKAN YANGINA EKİPLERİN MÜDAHALESİ SÜRÜYOR
- 09:03 - AOSB’DE İHRACATIN YOL HARİTASI ÇİZİLDİ
- 08:53 - ARSUZ’DA EV ALEVLERE TESLİM OLDU
- 08:53 - BAŞKAN ÖNTÜRK ARSUZ’DAKİ YATIRIMLARI İNCELEDİ
- 08:48 - TIRLARIN ÇARPIŞTIĞI FECİ KAZA KAMERADA
- 08:48 - HALİLBEY AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ HİZMETE GİRDİ
- 08:48 - BİLEZİKLER İÇİN ANNEYİ VE OĞLUNU ÖLDÜREN KATİL MORGA GİDİP, OLAYI GERÇEKLEŞTİRENLERİ GÖRDÜĞÜNÜ SÖYLEMİŞ
- 08:43 - İSKENDERUN’DA BİNANIN BODRUM KATINDA YANGIN ÇIKTI
- 08:43 - VALİ MASATLI BELEN’DE OKUL İNŞAATINI İNCELEDİ
- 08:23 - GERİ DÖNÜŞÜM FABRİKASINDA YANGIN ÇIKTI
- 03:02 - ÇANDIR'DAN BELEDİYE BAŞKANLARINA YÖREX DAVETİ
- 02:38 - GÜLER: "TOPLUMSAL ÇÜRÜMENİN SON DURAĞI"
- 01:55 - ULUSLARARASI COĞRAFİ İŞARETLER ZİRVESİ BAŞLADI
- 22:22 - ADF2026 İÇİN TÜM HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI
ALİ İHSAN DİLMEN / KONUK YAZAR


DAVUTOĞLU GEÇİNEMİYOR MU?
Geçtiğimiz günlerde Now tv'de ilker Karagöz'e konuk olduğu programda Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu o kadar önemli şeyler söyledi ki bir anda gündeme oturdu.
Programdan sonra adeta herkes onu ve söylediklerini konuştu.
Emeklinin ve asgari ücretlinin sıkıntılarını ifade ederken, ülkede ekonomi yönetimi o kadar kötü ki, eşi doğum doktoru olarak çalışan Davutoğlu, “Emekli Başbakan olmama rağmen ekonomik olarak zorlandığımız zamanlar oluyor” dedi.
Buradan hareketle bir kesim Davutoğlu’nun geçim sıkıntısına dair sanki kendi durumunu ifade ve maaşından şikayet ediyormuş gibi söyledikleri üzerinden onu yargıladı.
Öyle ki, bir takım insanlar sosyal medyadan “Fitre ve zekatımızı Davutoğlu’na verelim!” gibi yaygara koparmaya kalkıştı.
Bu yaklaşım bizim millet olarak hakikati öğrenme ve sorumlu davranma hassasiyetini kaybettiğimizi gösteriyor.
Ne yazık ki, sosyal medyada etkileşim almak için ortaya koyduğumuz ve beğeni almaya duyduğumuz şehvet, kalitemizi de ele verdi.
Oysa, soru açık ve net idi.
Ekonomide kötü gidişin sorumlusu kim?
Cevap da soru kadar açık ve net verildi.
Elbette ki, ekonomi yönetimi.
Kötü gidişin sorumlusu sadece ekonomi yönetimi mi?
Emekli ve asgari ücretli insanların karşılaştıkları zorluğun faili kim?
Ekonomik durumumuzla bölgede veya dünyada yaşananlarla etkisi var mı?
Sorular önemliydi ve cevap verme durumunda olan kişi de geçmişte Başbakanlık yapmış ve bunun dışında dünya politikasını takip eden önemli bir akademisyen kimliğine de sahip birisiydi.
Başbakanlık yapan ve dürüstlüğü ile bilinen Ahmet Hoca ülkenin içinde bulunduğu fukaralığın sebebi olarak iki unsuru dile getirdi.
Hem Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin, hem ekonomide çok farklı politikalar izleyen isimlerin tutumlarının etkisini açık bir şekilde ifade etti.
Hoca’nın yaptığı durum tespitinden ibarettir.
Evet, ülkede işlerin kötü gittiği, kendisinin emekli maaşı ve eşinin geliri olmasına rağmen zaman zaman geçmiş görevine bağlı olarak temsil ettiği Başbakanlık makamına denk misafirlerini ağırlarken sıkıntı çektiğini dillendirirken temsil ettikleri makamının ağırlığına uygun davranmalarının gerekliliğini ifade için bunu söyledi.
Bu söylediklerinin yanı sıra bir başka konuyu dile getirmiş, geçmişte bakanlık yapanların özel şirketlerde danışmanlık yapmalarının yanlışlığına işaret etmiş, kendisinin de değişik ülkelerin şirketlerinden danışmanlık teklifleri aldığını bunları kabul etmediğini de ifade etti.
Bunları söylediği için takdir edilmesi gerekirken, söyledikleri üzerinden eleştirip magazinleştirerek, ahlak ve siyasetin arınmasına yönelik talep ve ciddiyetimizi ortaya koymuş olduk.
Şurası kesindir; Ahmet Davutoğlu Danışmanlık, Dışişleri Bakanlığı veya Başbakan olarak görev yaptığı süre içinde hiçbir akçeli işe adı karışmayan, akraba ve dostlarını kayırmayan, karanlık hiçbir insanla adı anılmayan, hatta görevde bulunduğu süre içinde kendisine verilen bütün hediyeleri tutanakla başbakanlığa bırakan, başbakanlık konutunda kalırken ailesinin konutta yediği yemeklerin ederini hazineye ödemesine rağmen gördüğü muamele, fanatik parti ve lider siyasetinin ülkemize soktuğu çıkmazı görmek bakımından düşündürücü ve ibretliktir.
İşin doğrusu sayın Davutoğlu, maaşının yetmediği ile ilgili bir şikayette bulunmamış, tam aksine emekli ve asgari ücretli insanların yaşadığı zorluğu ifade etmek için kendi hayatından bir örnek vermiştir.
Yani ülkeyi yönetenlerin yoksulluk karşısında aldıkları pozisyon ve kötü yönetimlerinin sonuçlarını çarpıcı bir dil ile örneklemiştir.
Yoksa, "Geçinemiyorum!" demediği gibi tam aksine "Kendi yağı ve soğanıyla kavrulduklarını" hamd ederek ifade etmiştir.
Konuyla ilgili olarak gazeteci Deniz Zeyrek yukarıda yazdıklarımı destekler mahiyette değerlendirmede bulunarak “Akçeli işler ve yaşadığı mütevazı hayatla maruf Davutoğlu, emekli ve sabit ücrete mahkum insanların durumunu samimi bir dil ile ifade etmiştir.
Sade yaşamına rağmen pahalılıktan, alım gücünün düşmesinden bahsetmesini önemli buluyorum” diyerek bir hakkı teslim etmiştir.
Bu olumlu örnek idi.
Bir de olumsuz örnek var.
Son günlerde Orhan Pamuk'tan Ahmet Davutoğlu'na birçok muhalif aydın ve siyasetçinin sicil amirliğine soyunan, Ziraat Bankasından aldığı ve ödediği şüpheli kredinin sahibi “Tüpçü” diye bilinen kişinin medya kuruluşlarında kendisine tahsis edilen güçle, saraya hizmet etmekle gazeteciliğini sınırlayan, kirlendiren, aklını ve zamanını buraya teksif eden A.Hakan Coşkun var.
Bu efendi, Ahmet Davutoğlu için adeta kibir abidesi gibi ithamda bulunmuş, “Başbakanlık yapmasaydı keşke, ‘Ben Başbakanken’ diyerek, her şeyi kendi dönemiyle kıyaslıyor.” diyerek safını belli etmiş, yolsuzluk ve başarısızlık üzerinden bir şey söyleyemeyince , Davutoğlu’nun kendi dönemi ve öngörüleri üzerinden Başbakanlığını yaptığı partiyi eleştirmesinin özgüvenini, cesaretini, kendine duyduğu özsaygıyı “Başbakanlık oyuncağı “ elinden alınmış bir portre olarak küçümseyerek patronlarına selam çakmıştır.
A.Hakan'a söylemekte fayda var.
Doğruluğu, dürüstlüğü, çalışkanlığı ve bilgisiyle, ahlaki duruşuyla toplumda kabul görmüş bir siyasetçiye itibar suikastı yapma zilleti boynunuzdadır.
Bunu da söylemiş olalım.
Sözün özü; herkes çapını ve çeperini ifade etmiş ve esasen mesele de bundan ibarettir.
Bütün yazılıp çizilenlere rağmen emekli ve asgari ücretlilerin yoksullukla imtihanını, yönetenlerde kötü yönetimlerinin imtihanını vermektedir.
Sandık Davutoğlu'nun Gelecek Partisine itibar eder mi şimdiden bilemeyiz.
Ama, ufukta görünen o ki, iktidarın sandıktan çıkamayacağını söylemek kehanet olmayacaktır.
TAZE VE BAYAT MESELESİ!..VEDAT GÜRHAN
KADININ SİYASETTEKİ YERİ: TEMSİL Mİ, DÖNÜŞÜM MÜ?GÜLŞEN ARAS GÜLMEZ
KUSURDAKİ GÜZELLİK: KİNTSUGİGAZANFER ERYÜKSEL
KUTSAL KALENİN ÇÖKÜŞÜ: AİLE, OKUL VE SİLAHGÖZDE SARI
BİR ÇINARIN GÖLGESİŞAFAK ÇELİK
TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ KARARLARININ İCRASIAV CÜNEYT KARASU
TÜRK AİLE MAFYA YAPISINA HOŞ GELDİNİZBİHTER GÖRDÜ
NİÇİN KÖYLÜLÜK?TARIK ÇELENK
GELECEĞİN PUSULASIAHMET İLBARS
TAKSİ SORUNUNUN TÜKETİCİYE ETKİSİ VE BEKLENTİLERAV İBRAHİM GÜLLÜ
SEÇİLEN Mİ, SEÇEN Mİ?SÜLEYMAN EKİN
YÖRÜK- TÜRKMEN ADLARI ÜZERİNDEN YENİ KİMLİK KURGULARIMUHARREM YELLİCE
BENİ LEYLEKLER GETİRMİŞ OLAMAZ ANNE!GÜRSEL KAYA
VİCDAN: RUHUN YORULMAYAN BEKÇİSİMÜJGAN AKBÜLBÜL ÇELİK
MUSLUKTAN AKAN SU NE KADAR GÜVENLİ?CEM ARÜV
SAMUEL BALLET HEMEN SATILMALIDIRKAHRAMAN KÖKTÜRK
YENİDEN YENİDEN DOĞMAK VE MOLA HAKKINI GERİ ALMAKBAHAR UYSAL HAMALOĞLU
İDİL VE URALLARDA TÜRK RUHUNURİ SEZEN
ZAMANIN ÇARKINDA YENİ BİR DÜNYA VE TÜRKİYEIŞIK YARGIN
MUHAFAZAKARLIK; ‘YERLİ ve MİLLİLİK’ ÜZERİNDEN BATI KARŞITLIĞIALİ İHSAN DİLMEN
GÖNÜLLÜ UYUMARAZİYE GÖK AKTAŞ
110 MİLYAR DOLAR BİR HEDEF DEĞİL, BİR ZİHİN DEVRİMİDİRHÜSEYİN BARANER
KAZANANI OLMAYAN, KAYBEDENİ ÇOK OLAN SAVAŞNİZAMETTİN ŞEN
ANKARAŞENER METE
ÇANDIR'DAN BELEDİYE BAŞKANLARINA YÖREX DAVETİ
MELİKE ÇAKIR, TÜRKİYE KUPASI ETABINDA BİRİNCİ
BAİB'DE YENİ YÖNETİM GÖREVE BAŞLADI
AKRA GRAN FONDO ANTALYA START ALDI
İSMAİL BAHA SÜRELSAN ANISINA ÖDÜL TÖRENİ
NAFAKA NEDENİYLE ENGELLİ MAAŞI BAĞLANMADI
HEM TEDAVİ GÖRÜYORLAR, HEM PARA KAZANIYORLAR
TÜRK TARIMI İÇİN STRATEJİK KAZANIM FIRSATLARI
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim





