




Deprem Bölgesi Malatya’da Sağlık Hizmetleri Aralıksız Sürüyor
Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen 11 ilden biri olan Malatya'da oluşturulan konteyner ve çadır kentlerde sağlık hizmetleri aralıksız devam ediyor.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen 11 ilden biri Malatya'da dört aylık süreçte yaklaşık 600 bin kişiye sağlık hizmeti verildi. Deprem sürecinde sağlık hizmetlerinde herhangi bir aksaklık yaşanmayan kentte depremde etkilenen Doğanşehir ve Akçadağ Devlet hastanelerinde de hizmete devam edilirken, açılan 75 Aile Sağlığı Merkezi ile konteyner ve çadır kentlerde de aralıksız sağlık hizmeti veriliyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Malatya'da kurulan konteyner kentlerde görev yapan Doktor Necati Karaaslan ile Hemşire Adalet Çelik, Sağlık Bakanlığı'nın koordinesinde İl Sağlık Müdürlüğünce depremzedelere yönelik sunulan sağlık hizmetlerinde 6 Şubat'tan bugüne herhangi bir aksaklık yaşanmayarak devam edildiğini belirtti. Doktor Karaaslan sorumluk bölgelerinde günübirlik hasta başvurularının 40 ila 50 aralığında değişim gösterdiğini belirterek depremzedelerin ilaçlarına kolaylıkla ulaşabilmesi için eczane hizmetlerinin de verildiğini söyledi.
Konteyner kentte yerleştirilen depremzede Vahap Kuldemir ise sağlık hizmetlerinden memnun olduklarını ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- ATSO Meslek Komiteleri, Altıntaş ve Kırcami’yi masaya yatırdı
- AÜ’de hastalara uygulamalı atölyelerde tarım ve sanatla terapi
- Isparta’da don kayısı üreticilerini zarara uğrattı
- Antalya OSB’de kreş ve gündüz bakımevinin yapımı sürüyor
- Antalya Doğal Yaşam Parkı’nda annesiz misafirlere Anneler Günü kutlaması
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim