Bugün 06 Mayıs 2024 Pazartesi
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2413.146
    %0.96
  • Dolar
    32.2664
    %-0.21
  • Euro
    34.8187
    %-0.11

Kahraman Köktürk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman Köktürk

Döşemealtı Ziyaretleri

04 Haziran 2021 Cuma 08:10

Öncelikle Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman In eşi vefat etmiş. Abdullah abi öğrencilik yıllarımdan tanıdığım ve sevdiğim birisidir. Komşulukta yaptık. Eşinin vefat haberini alınca çok üzüldüm. Kendisini taziye için aradığımda Döşemealtı ilçesinde bizim 65 evler dediğimiz mahallede olduğunu öğrendim. Eşinin ölümüne üzüldüm Allah rahmet eylesin.

   Döşemealtı ilçesi kendi içerisinde birçok mahalleye ayrılır. Ben Şarampol olarak bilinen mevkide Tonguç Caddesinde büyüdüm. Çocukken evimiz o zaman ki adıyla SSK Hastanesine yakın olunca köyden gelenler öğlen yemeği için bize misafir olurdu. Malum Antalya da köyden göç eden az aileler içerisinde bizimkiler vardı. Hem annem tarafı hem de babamların sülalesi geniştir. Hatta babamın öz be öz teyze sayısı o kadar fazladır ki
   Bu benim için mutluluk kaynağı. Çünkü Döşemealtı'nın hangi köyüne gitsem bizzat kan bağı ile yakın akrabalarım var. birde babamın teyzelerinin torunları olarak biz hep birbirimize kuzen olarak hitap ederiz. Babamın da şansına her teyzesi Döşemealtı ilçesinde bulunan köylerin içerisinde dağılmış. Şu anda özellikle yolun ilçe merkezi değilde köylerin içerisinde sülale olarak belki de en geniş sülale bizim ki
    Örneğin hala görüştüğümüz kuzen sayısı o kadar fazla ki. Bunun içerisine babamın nenesi ve kardeşleri katılınca muazzam bir sayı çıkıyor. Birde babamlar mutlaka birbirlerini ziyaret ederler. Örneğin babamın bir ninesi Faraçlar sülalesindenmiş. Onu yeni öğrendim. Babam da aslında küçük yaşlarda köyden çıkmış. 14 yaşlarında Serik ilçesinde kalmış. Örneğin Serikliler tarafından bilinen Veli Pehlivan'ın yanında çalışmış. Serik köylerinde otobüsçülük yapmış. Daha sonra da Bucaklıların yanında çalışmaya başlayınca o ilçeyi de iyi tanır. Ama çocukluk arkadaşları ile Manavgat ve Serikte sohbetlerine ve nasıl kucaklaştıklarına ben denk geldim.
     Bende ilçede bulunan akrabalarımı sever ve takip ederim. Bu hafta içerisinde de ilçenin köylerini ziyaret ettim. Bazı akrabalarım yem fiyatlarının yüksekliğinden şikayetçi. Yem fiyatları çok artmış. Özellikle hayvancılıkla uğraşanlar vazgeçme noktasına gelmiş. Sohbetlerimiz arasında dile getirdiler. Özellikle Camili ve Killik köylerinin sulama suyu problemi var. Eğer bu iki köyün sulama suyu problemi çözülürse tarımsal üretimi de artar. Her iki köyde düz alan yerine engebeli arazi üzerine kuruludur. Özellikle yeşillik olarak bence mutlaka gidin gezin derim. 
    bir sonraki köşe yazımızda buluşmak üzere
Bu yazı toplam 794 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim