Bugün 15 Mayıs 2024 Çarşamba
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2445.88
    %0.00
  • Dolar
    32.2675
    %-0.05
  • Euro
    34.9118
    %-0.07

Kahraman Köktürk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman Köktürk

Engelliler Haftası

07 Aralık 2019 Cumartesi 07:22

 Döşemealtı İşitme Engelliler futbol kulübü yönetiminde bulunan birisi olarak engellilerin neler yaşadığına yakından şahit oluyorum. Son dört beş aydır da dizinden eklem ödemi rahatsızlığı yaşıyorum. Bu sebeple engellilerin yaşadıklarını anlayabiliyorum. 1998 yılında kaza yaptığım zamanda yaklaşık bir ay kadar yatmıştım. O yüzden etrafımızda engelli düzenlemesinin ne kadar önemli olduğunu yaşayanlardanım.

   O gün görev de yaptığımız Akdeniz Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile çeşitli etkinlikler yapmaya karar verdik. Öncelikle İkram hizmetleri öğrencilerimizle beraber Göynük'ten Akdeniz Üniversitesi içerisindeki Ampüte Milli Takımının yapacağı gösteri maçını izlemek için yola çıktık. Bölümü temsilen yaklaşık beş öğrenci vardı. Aslında yerel yönetimler bu konularda bize destek olursa çeşitli etkinliklerde işbirliği yapabiliriz. Öğrencilerim o maçı izlemek için kampüs içerisine girerken aşçılık bölümü öğrencilerimizle beraber Kepez İşitme Engelliler okulunu ziyaret ettik.
   Kepez İşitme Engelliler okulunun Antalya da bulunması bana göre şehir için bir artıdır. Aşçılık sınıfını temsilen gelen dört öğrencimle beraber okulu ziyaret ettik. İşitme engellilerin mesleğe kazandırılması için  en çok öğretim verilen alan aşçılık mesleği imiş. bizim okulumuzda Türkiye de bu alanda bölümleri açısından yüzde yüz doluluk oranını yakalayan tek okul. Bakınız Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu donanım açısından da ülkenin en iyi yüksekokuludur. 
  Bizim öğrenciler özellikle ilerleyen haftalarda bir günlerini o çocuklarla beraber yemek yaparak geçirmek istediklerini söylediler. Okulun sağlık dolabı için malzeme yardımında bulunarak çocukları sevindirdiler. Bu arada daha önceki dönemde Kepez İşitme Engelliler okulunun öğle yemekleri konusunda Antalya Büyükşehir Belediyesi destek oluyormuş. Şu anda aynı destek sürüyor mu bilmiyorum.
   Geçtiğimiz dönemde Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile öğrencilerimiz güzel etkinliklere imza attı.  Örneğin Enfest de bizim öğrencilerimiz gönüllü olarak çalıştı. Ayrıca Döşemealtı ilçesinde bulunan Huzurevi ve Antalya Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezi ziyaretlerinde Antalya Büyükşehir Belediyesi araç desteği de sağlıyordu. yine aynı desteğin olması ile bizlerde bu çalışmalara devam edebiliriz
Bu yazı toplam 1363 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim