Bugün 06 Mayıs 2024 Pazartesi
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2413.146
    %0.96
  • Dolar
    32.2664
    %-0.21
  • Euro
    34.8187
    %-0.11

Kahraman Köktürk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman Köktürk

Gönül Dağı-Dolmuşçu Sefer ve Sivrihisar

04 Eylül 2021 Cumartesi 02:28
Öğrencilik yıllarında Ankara da geçirmiş ve orada önemli kazanımlar ile Antalya'ya dönmüştüm. Çocukluk yıllarından itibaren Sivrihisar da bulunan ballı gözleme güzel anılar arasında yer alır. Geçtiğimiz hafta sonu yine Ankara kazanımı olarak yeğenim Harun için Ankara yolunda iken yıllardır içerisinde gezmediğim Sivrihisar İlçesinde de ziyaret ettik.
 
 Elbette bu ziyaretin sebebi benim çok beğenerek izlediğim ve etrafımdaki insanlara da sürekli bu diziyi izleyin diye tavsiye de bulunduğum Gönül Dağı dizisinde etkisi büyük. Bir Anadolu masalı bence dizi.
 Yıllar önce Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Öğretim Görevlisi olarak çalışırken Bucak Hikmet Tolunay Meslek Yüksekokulu kariyer günleri etkinlikleri kapsamında Osman Sınav misafir olmuştu. Kürsüde öğrencilerime bir soru sordu. Amerika Birleşik Devletlerinin en büyük kazancı nedir diye. O yıllarda öğrenciler hemen hemen cevabı verdi. Silah diyerek. Osman abi ikinci en büyük kazanç kapısını sorunca şaşırdım. Öğrencilerimizde bende bilemedim. Meğer ikinci en büyük kazanç kapısı sinema imiş. Bu arada Osman Abi dememin sebebi kendisi Burdurludur. Hemşehrimdir. 
 
  O günden sonra sinema ve dizi sektörünü nasıl Antalyamıza getiririm. Onu hep düşünüyorum. Özellikle Döşemealtı İlçesinde çekilecek olan bir dizi ve sinema filmi ilçeme maddi ve manevi kazanç olacaktır. 
 Kuzenlerimin de yaşadığı Sivrihisar da halk artık dizi sayesinde gelen insanlara o kadar alışmış ki. Hemen nereleri gezmeleri gerektiğini söylüyorlar. Özellikle kahvehane işletmeciliği yapan ve dizide kahvehane olarak kullanılan kıraathane de oturduk Hakan kardeşimin çayını içtik. İlçeye kattığı canlılık umarım devam eder. 
 
 Daha sonrasında sosyal medya üzerinden Dolmuşçu Sefer karakteri oynayan Ferdi kardeşim ile sohbet ettik. Kendisini ilerleyen zamanlarda Akdeniz Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu öğrencilerimizin misafiri olması için davet ettim. Ferdi Sancar dizi çekimleri izlemeye gelen misafirler ile oturup sohbet eden gerekirse onlar ile birlikte Ankara oyun havası oynayan güzel bir sanatçı 
Allah yolunu açık etsin inşallah
Bu yazı toplam 1199 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim