Bugün 23 Nisan 2024 Salı
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2429.254
    %-0.19
  • Dolar
    32.552
    %0.19
  • Euro
    34.8813
    %0.59

Kahraman Köktürk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman Köktürk

Göynük MYO için Muhittin Böcek Sözü Aldık

15 Aralık 2022 Perşembe 19:52

 Antalya Gazeteciler Cemiyeti Yılın Gazeteciler Ödül törenini oldukça geniş katılımla yaptı. Akdeniz Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulunda Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı sevgili İdris Taş'ı misafir etmiştik. Söyleşimizin konusu "Yeni Medya ve Gastronomi" idi. Söyleşi sonunda idris Taş okul hocalarımızı ve öğrencilerimizi Y"ılın Gazeteciler Ödül Törenine" davet etti.  Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğrencilerimiz için de Antalyamızın basın dünyası ve önemli kurum ile kuruluşların temsilcileri ile tanışmak ayrı bir heyecan kaynağı oluşturdu.

 

   Törene Türkiye'de bir ilk olan ve kendisi de Antalyalı olan Mevlüt Çavuşoğlu'nun özel desteği ile açılan Pastacılık bölümünde alanındaki yarışmada gümüş madalya kazanan Fatma Güngör ve Türkiye geneli fotoğraf yarışmasında ilk sekize kalan İkram ve Aşçılık öğrencilerimizle katıldık. Öncelikle bizleri karşılayan bir hemşerime pozitif ayrımcılık yapacağım. Şükran Karay Taş yöremizin ilk kadın muhtarı ve sevgili hemşerimle ayak üstü sohbet ettik. Cemiyette her üyesinin desteğini her zaman yanımda hissettiğim basın temsilcilerinden görebildiğim herkesle selamlaştım. eğer göremediğim varsa şimdiden kusura bakmasın.
 
  Akdeniz Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu tematik bir okul. Alt kat tamamen uygulama salonlarından oluşuyor. Ortanca katta pastane ve sunum hizmetleri istasyonlarımız var. En üst katta ise Türkiye de bir ilk olan Barista Atölyesi var. öğrenci tercih anlamında ülke birincisi olmamıza rağmen maalesef öğrencilerimizin barınma sorunu var. Antalyamız Rusya-Ukrayna Savaşından en çok olumsuz etkilenen ilimiz oldu. Ev kiraları inanılmaz yükseldi. Bu yüzden de okumak amacıyla gelen öğrencilerimiz barınma sorunu yaşıyor. Yüksek ev kiralarının altından kalkamayan veya kiralık ev bulamayan öğrencilerimiz olabiliyor.
 
   Geceye katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile ayaküstü sohbet ettik. Ben öğrencilerimin ulusal yarışmalarda ödül aldığını söyleyince kabul etmek gerekir ki Başkan gece boyunca ayak üstü sohbet yerine özel ilgi gösterdi. Gecenin ilerleyen zamanlarında gelen konuklarla birlikte sohbet ettik. Ödül alan öğrencilerimizi de not aldırdı. Bende kendisine Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin barınma sorunu olduğunu söyledim. Sağolsun kendisi başdanışmanı Cem Oğuz'u çağırdı. Bu arada Cem abi ile önceden tanışıyoruz ve sorunla ilgili istişare yapmıştık. 
 
    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve ekibi ile Akdeniz Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin barınma sorununu çözmek için pansiyon sözü aldık. Okul olarak biz araştırmalarımıza başladık. İnşa-Allah öğrencilerimizin barınma sorunun çözümü için projelerimizi sunuyoruz. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek okulumuzu ziyaret edeceğini söyledi. Kendisini de bekliyoruz. Ziyaret etmek isteriz. Pansiyon sorunu çözülürse okulumuzun öğrenci sayısı da artarak devam edecektir. Bekliyoruz
 
Bu yazı toplam 668 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim