Bugün 15 Mayıs 2024 Çarşamba
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2445.956
    %1.25
  • Dolar
    32.2822
    %0.23
  • Euro
    34.9585
    %0.50

Kahraman Köktürk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman Köktürk

Göynük MYO ve Barista

12 Haziran 2019 Çarşamba 07:00

Turizmin başkenti Antalyamızda özel statüye sahip bir üniversite kurumumuz var. Akdeniz Üniversitesine bağlı olarak faaliyet gösteren Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu bünyesinde ilkleri yapmaya devam ediyor. Belki de çoğu hemşerimizin haberi olmayan bir ön bilgiyi de buradan vereyim.
  Geçtiğimiz eğitim - öğretim döneminde aynı zamanda Antalya vekili olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun desteğiyle Türkiye de bir ilk olan Pastacılık ve Ekmekçilik bölümü açılmıştı. Bu bölüm Türkiye de bir ilkti. böylece yaklaşık 12.000 meslek lisesi mezunu öğrenci üniversite anlamında tercih edeceği bir bölüm kazanmıştı. İstihdam anlamında ise ne kadar önemli olduğunu ayrı bir yazıda anlatırım. Özellikle Antalyamızda ara personel anlamında başta turizm olmak üzere kafeterya işletmelerinin çok önemsediği bir bölüm
 Ayrıca Akdeniz Üniversitesi Göynük Mutfak sanatları Meslek Yüksekokulu  şu an içerisinde eğitim-öğretim verdiği Aşçılık ve İkram Hizmetleri bölümü ile yüzde yüz doluluk oranını yakalayan ender meslek yüksekokulları arasında oldu. Günümüzde birçok yüksekokul öğrenci sayısı olarak  kontenjanlarını dolduramazken yüzde yüz doluluk oranını yakalayan bir okul daha doğrusu Meslek Yüksekokulu Antalya Kemer ilçesine nasip oldu.
 Son zamanlarda önemli sermaye yatırımları yapılan Kafeterya işletmeciliği için çok önemli olan ‘Barista’ eğitimi için de yenilik Göynük Meslek Yüksekokulu’ndan geldi. Üniversite anlamında bir ilk olarak da “barista” atölyesi Akdeniz Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu İkram Hizmetleri bölümüne yapıldı. Akdeniz Üniversitesi (AÜ) ve Antalya Üniversite Destekleme Vakfı arasında Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu’na kahve uzmanları yetiştirecek bir adet Barista Atölyesi kurulması ile ilgili imzalanan protokole bende katıldım. İmza töreninde Rektör Prof.Dr. Mustafa Ünal ve yönetim kurulu ile Antalya Üniversite Destekleme Vakfı başkanı Tunç Uluç ve başkan yardımcısı Fatma Gül Hesapçıoğlu ve Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu İkram Hizmetleri Öğretim Görevlileri ile okul yönetimi de katıldı.
 İmzalanan protokol çerçevesinde Akdeniz Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu’nun ikram hizmetleri programına devam eden öğrencilerine gerekli mesleki bilgi ve tecrübenin kazandırılması, öğrencilerin teorik bilgilerini uygulamalarla pekiştirebilmesi amacıyla bir adet Barista Atölyesi kurulması, bu amaçla yapılacak tadilat ve düzenleme işleri ile teknik özellikleri belirtilen ekipmanın Antalya Üniversite Destekleme Vakfı tarafından finanse edilmesi ve karşılıksız olarak Üniversite’ye bağışlanması sağlanması kararı alınmıştı.
 Geçtiğimiz aylarda kahve atölyesi yapmı tamamlanarak Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulunun eğitim hizmetleri arasına katıldı. O gün açılışta gelen tüm misafirlere öğrenciler tarafından yapılan kahveler ikram edildi. Açılışa Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Ünal, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve Göynük Mutfsak Sanatları okul yönetimi ve Öğretim Görevlileri katıldı. Elbette Antalya Üniversite Destekleme Vakfı Başkanı Tunç Uluç ve başkan yardımcısı Fatma Gül Hesapçıoğlu da katıldı. Ayak üstü Vakıf yöneticileri ile Antalyaspor sohbetimizde oldu.
  Barista ne demek daha sonraki yazılarımızda bahsedeceğiz. Ama gerek otelcilik anlamında gerek kafeterya işletmeciliği anlamında baristanın ne kadar kıymetli olduğunu sektör biliyor

Bu yazı toplam 2606 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim