Bugün 29 Nisan 2024 Pazartesi
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2439.282
    %0.00
  • Dolar
    32.4246
    %0.00
  • Euro
    34.6533
    %0.00

Kahraman Köktürk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman Köktürk

Hanau'da Finikeli Aday (Kara Kız)

11 Mart 2021 Perşembe 02:10

 Yazının başlığı ilginç değil mi? Yani başlıkta geçen ve parantez içerisine aldığım Kara Kız yazısı. Aslında özellikle yazdım. Türkiye de kara deyince gözü korkmayan cesur girişimci mücadeleci kişilik akla gelir. Yabancı ülkelerde ise kara deyince maalesef ırkçılık akla geliyor. İşte tam da Avrupa'nın ekonomisi en güçlü ülkelerinden birisi olan Almanya da maalesef canımızı yakan Hanau kentinde bir hemşerimiz siyasi seçimlerde aday oluyor. kendisinden nasıl haberim oluyor derseniz. Almanya da sivil toplum kuruluşlarında rol alan Tolga Özgül sayesinde.  Tolga bana birgün mesaj attı. Almanya Hanau da bir hemşerin var. Kendisi siyasi bir yola çıktı. Almanya da yaşayan türkler olarak bizde siyasi anlamda vatandaşlarımıza destek vereceğiz. Seninde tanışmanı istiyorum diye

   Almanya da doğup büyüyen bu hemşerimiz kendisini her zaman Antalyalı olarak gördüğünü söylüyor. Kendisi ile seçim çalışmaları ile ilgili görüştüğümüz zaman annesi Alman olmasına rağmen ve üstelik Almanya da doğup büyümesine rağmen o dışlanmayı bazı zamanlarda kendisinin de yaşadığını belirtti. Adı Melissa soyadı Kaynak. Daha yirmili yaşlarda ve ASSİP de daha önce görev almış.

    Hanau bizim yıllar önce acımız olan bir kent. Türklerin oturduğu bir evin yakıldığı ırkçı saldırıların olduğu bir yer. Melisa Kaynak da bu nedenle siyasi hayata atılıyor. Dünya emekçi kadınlar gününü daha yeni kutladık. Gelin yazının bir kısmına onun kadınlar ile ilgili cümleleri ile devam edelim. "Siyasete karışan tüm yoldaşlarıma! Hepimizle gurur duyuyorum! Sadece kendi partimdeki kadınları değil, kadınları, diğer partileri kastettim! Ve tüm arkadaşlarım için dua ediyorum! Seçimler nasıl karar verecek olursa olsun, kadın adaylarının daha yüksek oranı kendi adına konuşuyor! Tüm kadınlara iyi şanslar ve iyi şanslar diliyorum! Kadınların güçlendirilmesine şiddetle inanıyorum! Birlikte her şeyin üstesinden gelebilir ve kadın gücümüzü dünyaya yayabiliriz! Şerefe biz kadınlar"

Kadınların çalışma hayatı başta olmak üzere siyasi hayatta daha çok rol alması elbette bizleri mutlu ediyor. Kendi adıma yurtdışında yaşayan Türklerin daha çok aktif görevler almasını temenni ediyorum. Özellikle kadınlarımız daha cesaretli şekilde yol alabilir. kadınların ince ve detayları düşünmesi başarıyı da yanında getirir.

Melisa da maalesef bu ırkçı saldırıların tehditlerine maruz kalabiliyormuş. Ama kendisi çalışmalara devam edeceğini özellikle de Türk insanın yurtdışında dahada temsil edilebilmesi gerektiğini düşünüyor. Bende aynı düşüncedeyim. İnşaallah seçimi kazanır. Ayrıyeten de kendisi ve arkadaşları ile de Antalyamız için güzel çalışmalar yaparız. Yolun açık olsun hemşerim

 

Bu yazı toplam 2524 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim