Bugün 06 Mayıs 2024 Pazartesi
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2413.146
    %0.96
  • Dolar
    32.2664
    %-0.21
  • Euro
    34.8187
    %-0.11

Kahraman Köktürk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman Köktürk

İş Bankası Çocukları Üzdü

17 Ağustos 2021 Salı 00:46

 

Dönemsel olarak özellikle Almanya da yaşayan Antalya kökenli tanıdıklarımızla başta Döşemealtı yöresinin ilkokullarına sağlık dolabı malzemeleri verdik.Geçtiğimiz haftalarda daha doğrusu Kurban Bayramı öncesinde Momentum Groups'dan Serap hanım işbirliği ile Döşemealtı Karaveliler köyünde çocuklara kıyafetleri dağıttık.

Almanya da yaşayan aslen Elmalılı Gülperi Öğütlü de bende çocuklara birşeyler hediye edeceğim dedi.Benimle irtibata geçti.Cüzi bir miktar para gönderdi.Özellikle İş Bankası şubesi olmasını talep ettiler.Veya Almanya da olan Banka istedi.Kurban Bayramı öncesi para gönderdi.Parayı göndermeden önce İş Bankası swift kodu istendi.İşte sıkıntı orada başladı.Benim hesabım İş Bankası Antalya Organize Sanayi Bölgesi şubesinde.Bende şehir dışında olduğum için telefon ile ulaşmaya çalıştım. O gün 2 defa aramamıza rağmen maalesef olmadı.  İş Bankası Organize Sanayi Bölgesi İş bankası şubesine ulaşamadım. O gün swift kodu veremeyince üç gün sonraya kaldı. Gülperi hanım üç gün sonra ayın 17sinde yani 17 Temmuz parayı gönderdim diye haber verdi. Araya kurban bayramı girdiği için zaten alamam diye bayram sonrası cep telefonu üzerine yüklü olan İş Bankası uygulama ile günlük takip ettim.Para hesaba bir türlü gelmedi.Bu arada dönemsel olarak İş Bankası Antalya Organize Sanayi Bölgesi şubesine telefon açıyorum ulaşamıyorum.Malum çağımız iletişim çağı ama İş Bankası için telefon bir iletişim aracı değil.

Neyse Almanya da Elmalılı hemşehrim şubesine tekrar uğradı.Para Türkiye de deniyor ben ulaşamıyorum.En son Uncalı şubesine gidip müracaat ettim sorun nedir diye. Sağolsunlar ilgilendiler o şubeden organize sanayi bölgesi şubesine soruldu bir türlü para yok. Uncalı şubesi galiba konuyu üstte iletti.Ertesi gün İş Bankası genel müdürlük telefon hizmeti bana ulaştı.Galiba adı Onur idi.Paranın temmuz ayının sonlarında soyadımın yanlış yazılması nedeniyle geri gönderildiğini söyledi.Ki o soyadını yazım hatasını düzeltmek için Almanya Sparkasse Bankası memuresinin hatası düzeltilmesi için Gülperi hanım 3 defa gitti.Hata düzeltildi ve tekrar para Türkiye de denmiş. Bu arada bu işlemler için Alman bankası 35 euro almış. Oysa o soyadı yazım hatası onların.Ben paranın Türkiye de olmadığının bilgisini alınca Almanya da yaşayan Gülperi hanıma ilettim.Ertesi gün o bankaya yine gitti. Bu sefer de 65 euro sorgulama parası istenmiş. Dedim gerek yok siz Sparkasse bankasını Almanya Bankacılık Denetleme kurulu şikayet edin.

Gelelim İş Bankasına.Benim iban numarası tutarken neden hesaba yatmıyor.Neden ben kendi şubeme 25 gün ulaşamadım.Bu arada mesleğe ilk başladığım zaman İş Bankası Kültür yayınları ile Gölhisar Meslek Yüksekokulu kütüphanesine kitap almıştık.Bu seferde gelecek olan para ile çocuklarımıza hediye alacaktık.İş bankası bana paranın Avusturya da olduğunu söyledi. Anlaşmalı banka sebebi ile. Ne Almanya da yaşayan hemşehrim parasını geri alabiliyor ne ben takdir sizin

Bu yazı toplam 933 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim