Bugün 05 Mayıs 2024 Pazar
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2390.367
    %0.00
  • Dolar
    32.335
    %0.00
  • Euro
    34.7427
    %0.00

Kahraman Köktürk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman Köktürk

İsmet Yumakoğulları Formda

26 Şubat 2022 Cumartesi 07:44

Küçük yaşlarda Fenerbahçe tarafından transfer edilen ve İstanbul da ilk profesyonel imzasını Fenerbahçe ile imzalayan İsmet Yumakoğulları şu anda Kocaelispor kalesini koruyor. Antalya'nın Korkuteli ilçesine bağlı Yakaköy nüfusuna kayıtlı olan İsmet küçük yaşlarda Antalya da amatör spor kulübü olan Erdemspor da kaleciliğe başladı. Daha sonra ise Fenerbahçe tarafından istanbul'a götürüldü.

  Alt yaşlarda Milli Takım kalesini koruyan İsmet Yumakoğulları kendi yaş kategorisinde Mercedes Cup turnuvasında en başarılı kaleci seçildi. Alt liglerde tecrübe kazanan İsmet daha sonraki yıllarda çeşitli kulüplerde şampiyonluklar da yaşadı. Şu anda Kocaelispor kalesini koruyan İsmet Yumakoğulları forma da girdi. Kardeş takım Kocaelispor kalesinde şu anda bildiğiniz yaylalı İsmet oynuyor. İsmet'in abisi Halil de BAL tecrübesi olan bir amatör kaleci. Halil Yumakoğulları Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Bucak Belediyesi Oğuzhanspor Kulübü'nün kalesini korumuştur. Yumakoğulları ailesi zaten Antalya da bilinen bir ailedir. Geçtiğimiz yıllarda kaybettiğimiz Hüseyin Yumakoğulları da Antalya da amatör spor ile ilgilenen bir isimdi.
  İsmet Yumakoğulları Kocaeli kalesinde son oynadığı iki maçta bir penaltı kurtarmış ve takımının 3 puana ulaşmasını sağladığı gibi Tuzla deplasmanında da kalesini gole kapatan bir kaleci olmuştur. İsmet kardeş takım Kocaelispor ile Antalyaspor sezon başında oynanan hazırlık maçında kalesini gole kapatmıştır. Dönemin teknik direktörü Ersun Yanal tarafından da beğenilen İsmet Yumakoğulları PTT 1.Ligde oynayan Antalyalı bir hemşerimizdir.
   İsmet benim aracılığımla da Göynük de okuyan öğrencilere gıda yardımında bulunmuştur. İsmet'in başarılı performansının Süper Lig ekipleri tarafından takip edildiğini biliyoruz. Kendisi kalesini daha çok gole kapatsın adını daha çok duyursun. Korkuteli kaleci yetiştiren bir ilçemiz. Bakınız Rüştü Rençber, Volkan Babacan ve şimdi de İsmet. Bu arada şu anda Trabzonspor da oynayan Uğur Çakır da anne tarafından Akseki kökenlidir. İlerleyen zamanlarda şu anda aktif futbol hayatını sürdüren bu hemşehrilerimizin daha da göğsümüzü kabartması temennimizdir
Bu yazı toplam 1257 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim