

KAHRAMANMARAŞ’TA BİLİM VE TEKNOLOJİ DOLU ÜÇ GÜN
Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen BİLİMFEST Kahramanmaraş, üç gün süren etkinliklerin ardından tamamlandı.
Kahramanmaraş'ta 24-26 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen festivalde çocuklar, gençler, öğretmenler ve her yaştan bilim meraklısı, bilimin ve teknolojinin farklı alanlarıyla buluşturuldu. Türkiye genelinde desteklenmeye hak kazanan 19 projeden biri olan BİLİMFEST Kahramanmaraş kapsamında 75 etkileşimli etkinlik atölyesi, 6 bilim söyleşisi ve çeşitli sahne etkinlikleri düzenlendi. Yapay zekâ, astronomi, sürdürülebilirlik, çevre ve doğa bilimleri, robotik ve teknoloji gibi farklı alanlarda gerçekleştirilen uygulamalarda katılımcılar deney yapma, gözlemleme, üretme ve keşfetme fırsatı buldu.
Üç gün boyunca devam eden etkinliklerle özellikle çocuk ve gençlerin bilime yönelik meraklarının artırılması, bilimsel düşünme becerilerinin desteklenmesi ve bilim ile teknolojinin günlük yaşamda daha yakından tanınması amaçlandı. Atölyelerde katılımcılar uygulamalara doğrudan dahil olurken, düzenlenen bilim söyleşilerinde güncel bilimsel ve teknolojik gelişmeler ele alındı.
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- BÜŞRA ÖZDEMİR: "CHP ÇATISI ALTINDA SİYASET YAPIYORUM"
- MANAVGAT’TA 3 ARAÇLI ZİNCİRLEME KAZA: 3 YARALI
- CAM ŞİŞENİN OTLUK ALANDA YANGINA NEDEN OLDUĞU ANLAR KAMERADA
- GIDA ÜRÜNLERİYLE DETERJANI AYNI DOLABA KOYAN KANTİNCİ KENDİNİ "ABİ VALLAHİ YERİMİZ DAR" DİYEREK SAVUNDU
- ÇAMURA SAPLANAN EŞEĞİ İTFAİYE EKİPLERİ KURTARDI
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
































